• Haberler
  • Genel
  • Asker eğlencesinde faciadan dönüldü – Kocatepe Gazetesi

Asker eğlencesinde faciadan dönüldü – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da yapılan asker uğurlama eğlencesinde yanlışlıkla ateş alan av tüfeğinden çıkan saçmalardan dolayı üç kişi yaralandı Yürekleri ağza getiren olay önceki gün akşam Afyonkarahisar merkeze bağlı Salar Beldesi'nde meydana geldi. Beldede askere gidecek 95/3 tertip gençler için eğlence tertip edildi. Belediye Düğün Salonu'nda askere gidecek gençlerin aileleri tarafından organize edilen eğlencede, kimliği belirlenemeyen bir kişi, [&hellip]

Asker eğlencesinde faciadan dönüldü

Afyonkarahisar’da yapılan asker uğurlama
eğlencesinde yanlışlıkla ateş alan av tüfeğinden çıkan saçmalardan dolayı üç kişi yaralandı

Yürekleri ağza getiren olay önceki gün akşam Afyonkarahisar merkeze bağlı Salar Beldesi’nde meydana geldi. Beldede askere gidecek 95/3 tertip gençler için eğlence tertip edildi. Belediye Düğün Salonu’nda askere gidecek gençlerin aileleri tarafından organize edilen eğlencede, kimliği belirlenemeyen bir kişi, salonun camından havaya ateş etmek için yanında getirdiği av tüfeğini doldur boşalt yapmak istedi. Bu sırada ateş alan av tüfeğinden çıkan saçmalar 20 yaşındaki gençler Ali Aksoy, Beytullah Korkmaz ve İbrahim İçgöz’ün yaralanmasına neden oldu. Büyük bir korku yaşanan eğlence salonunda kısa süreli panik yaşandı.
Olayda yaralanan üç genç Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi. Olayla ilgili ifadeleri alınan üç genç, silahın yanlışlıkla ateş almasına neden olan kişiyi görmediklerini belirtti.
Olayla ilgili görgü tanıklarının ifadesine başvuruldu ve soruşturma başlatıldı.
EL İLANI VE SMS İLE
BİLGİLENDİRME YAPILIYOR
Afyonkarahisar ve çevresinde özellikle kırsal bölgelerde düğün ve eğlencelerde yaygın olarak silah kullanılması üzerine 2014 yılında İl Jandarma Komutanlığı tarafından bilgilendirme çalışmaları başlatılmıştı. Bu çalışmaların bu yılda sürdürüldüğünü belirten yetkililer, bu yıl el ilanı ve broşürlerin dağıtılmasının yanında muhtar, aza ve köylülere cep telefonlarından konuyla ilgili uyarı ve bilgi mesajları gönderilmeye başlandığını aktardı. Yetkililer, eğlencelerin yasa dönüşmemesi için, silah kullanımının yapılmamasını istedi. Yapanların ise cezalandırılacağı aktarıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme