Asker arkadaşları 34 yıl sonra buluştu

Geçen sene Konya'da bir araya gelen Batman Kozluk'ta askerlik yapan 118 silah arkadaşı bu kez de Gazlıgöl'deki Frigya Otel'de tekrar buluştu. Döğerli gazi Seyhan Kasal'a kolaylık olması için özellikle Gazlıgöl'de bir araya gelen silah arkadaşları eski günleri tekrar andı. Öğlen yemeği için alınan içtima sonrasında uygun adım ve yürüyüş marşlarıyla yemekhaneye giden askerler, yemekhane girişinde [&hellip]

Geçen sene Konya’da bir araya gelen Batman Kozluk’ta askerlik yapan 118 silah arkadaşı bu kez de Gazlıgöl’deki Frigya Otel’de tekrar buluştu. Döğerli gazi Seyhan Kasal’a kolaylık olması için özellikle Gazlıgöl’de bir araya gelen silah arkadaşları eski günleri tekrar andı. Öğlen yemeği için alınan içtima sonrasında uygun adım ve yürüyüş marşlarıyla yemekhaneye giden askerler, yemekhane girişinde dua etti. “Allahımıza hamd olsun, Milletimiz Var Olsun” diye yüksek sesle yemek duasında bulunan kıdemli askerler daha sonra içtimaya geç kalan arkadaşlarının çektiği şınav eşliğinde eğlenceli anlar yaşadı.
118 silah arkadaşını bir araya toplayan Konyalı Ali Gürpınar, arkadaşlarına hitaben bir konuşma yaptı. Gürpınar, “Allahıma sonsuz şükürler olsun 34 yıl sonra; göz bebeğimiz, tarihi kahramanlıklarla dolu olan Afyonkarahisar ilimizde tekrar bir araya gelebildik. Bizden öncede Türkiye genelinde toplanan kardeşlerimiz oldu. Ama iki elin parmakları kadardı. Biz 118 kişi bir araya geldik ve o nedenle dünyada böyle buluşma görülmedi. Türkiye’de de bizim kadar çoğunluğa ulaşan olmadı. Bu kadar yıl aradan sonra ve sayı olarak da 118 kişiyle bir ilke hep beraber imza attık. Amacımız reklam değil, şovda değil. Bizi bir araya getiren değerler var. Bu değerler vatan, millet, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti. Memleketimiz hepinizinde bildiği gibi sıkıntılı dönemden geçiyor. Bir yanda terör, bir yanda ekonomik kriz, bir yanda da manevi değerlerimize hedef alınmışken, bizlerde evlerimizde elimizde kumandayla televizyon seyredemezdik. Biz öyle bir milletin evlatlarıyız ki kahramanlıklarımızı dünyaya ispat etmiş ecdadın torunlarıyız. Biz kardeşiz, biz anayız, biz babayız, biz biriz, biz vatanız, biz bu nedenle toplandık. Biz vatan konuştuk, biz vatan anlattık, bize ne terör, nede ekonomik kriz vız gelir. Biz yüce Türk milletiyiz. Bu toplantıda bunları anlattık. Bedelli askerlik yapan kardeşlerimiz alınmasın. Onların da yaptığı ödeme devletin kasasına yarar sağlayacaktır. Bizler bedenimizle askerlik yaptık, yine yapmaya hazırız. Bunlar biziz imza 5.Jandarma Komando Taburu Batman Kozluk.” dedi.
“BENİM İÇİN BURADA TOPLANDILAR, TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kendisi için Gazlıgöl’de bir araya gelen arkadaşlarına teşekkür eden Döğerli gazi Seyhan Kasal, “O zaman taburumuz Siirt’e bağlıydı. 5.Jandarma Komando Taburu’nda askerlik yaptık. 34 yıl sonra burada buluşmamız çok güzel. Böyle bir buluşmada arkadaşlarımın buluşmasından çok mutluyum. Bu organizasyonu yapan Ali Gürpınar’a çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir duygu, bu bizim ikinci buluşmamız. Çok memnunum, çok duygulanıyorum. Çok güzel bir buluşma, bunlar ne siyasi, hiçbir şey yok. Beraber görev, askerlik yaptığımız arkadaşlarımızla buluşmak. Devletimize milletimize böyle bir dönemde yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Döğerliyim ben, sağolsun arkadaşlar bu sene burayı seçtiler. Bize yakın olması için bunu yaptılar. Bu iş için çaba gösteren başta Ali Gürpınar olmak üzere bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” İfadesini kullandı.
“BEDELLİ ASKERLİK
YAPAN ARKADAŞLARIMIZ
ALINMASIN, ÜZÜLMESİN”
1964/3 tertiplerden gazi Harun Kara, “1964’e 3, Jandarma Komando Çavuş olarak Batman Kozluk’ta askerlik yaptık. Gazi oldum, biraz önce Ali güzel bir şey söyledi, bedelli askerlik yapan arkadaşlarımız alınmasın diye, üzülmesinler. Onların yerine Seyhan, ben ve daha niceleri bedel ödedik. Böyle bir organizasyon yaptıkları için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok heyecanlıyım. Sanki insan en değerli şeye sahip olunca nasıl sevinir, benim içimde de öyle bir sevinç var. Allah hepsinden razı olsun, eksik etmesin.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme