Aşırı Sıcaklarda Afyon'da Nasıl Serinleyebiliriz?

Sıcaklıkların mevsim normallerinin çok daha üstünde seyrediyor olması Afyonkarahisarlıları da bunaltmaya başladı

Sıcak giden havalar, bunaltıcı derecede nem ve uyutmayan sıcaklar iyiden iyiye Afyonkarahisar’da da etkisini göstermeye başladı. Peki Afyonkarahisar’da serinlemek için neler yapmalıyız?

Doğal alanlar ve parklar: Frig Vadisi, Akdağ Tabiat Parkı gibi şehrin sıcaklığına nispeten biraz daha serin olan açıklık alanları tercih edebilirsiniz. Kamp sandalyemiz ile keyifli vakit geçirip, tarihin ve doğanın izleyicisi olabilirsiniz.

Termal Oteller ve Kaplıcalar: Şehrimizde her bütçeye uygun olan otellerimizin havuzlarından yararlanabilirsiniz. Gazlıgöl, Sandıklı ve merkezde bulunan otellerin serin havuzlarında rahatlayabilir, aquaparkı olan havuzlarda eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Şehir İçinde Aktiviteler: Kapalı Mekanlarda ve sinema salonlarında serin bir şeyler yiyip içerken eğlenceli filmler ile sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz.

Genel Tavsiyeler: Gölgelik ve serin yerlerde vakit geçirirken serin tutan, açık renkli, hafif kıyafetler giymeye özen gösterin. Güneşe çıktığınız her an vücudunuzun zararlı ışınlara maruz kaldığını unutmayın. Bu yüzden uv engelleyici güneş kremi sürmeden dışarıya çıkmayın. Bu uyarılara istinaden doğal alanlarda vakit geçirmek isteyen okuyucularımıza da orman yangınlarına karşı tüm önlemlerini almalarını ve dikkatli davranmaları konusunda da uyarılarda bulunmuş olalım.

Bakmadan Geçme