“Aşırı avlanma ekolojik dengeyi bozar”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, 'Sürdürülebilir Avcılık İçin Temel Eğitim' konulu etkinliğe davetli konuşmacı olarak katıldı.Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü'nün düzenlendiği ve Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte 'Sürdürülebilir Avcılık' başlıklı bir sunum gerçekleştiren Erişmiş, [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, “Sürdürülebilir Avcılık İçin Temel Eğitim” konulu etkinliğe davetli konuşmacı olarak katıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü’nün düzenlendiği ve Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte “Sürdürülebilir Avcılık” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Erişmiş, ideal avcının nasıl olması gerektiğini anlattı.
AVIN VARLIĞI
DEVAM ETMELİ
Avcılığın sürdürülebilirliği için her şeyden önce avın varlığının devam etmesinin gerektiğini ifade eden Erişmiş, “Aşırı avlanma kısa sürelidir ve ekolojik dengenin bozulmasına neden olmaktadır. Bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanlığı Merkezi Av Komisyonu tarafından da imzalanan Bern Sözleşmesi’ne göre ülkemizde avlanacak türler belirlenmiştir” dedi. Nesli tehlikede olan türler arasında yer alan Üveyik ve Elmabaş Patka kuşları için her avcıya günlük 8 adet avlama izni verildiğini belirten Erişmiş, av sezonu başlamadan bu türlerin av listelerinden çıkarılması gerektiğini dile getirdi.
VATANDAŞLIK GÖREVİ
Erişmiş, biyoçeşitliliğin neden korunması gerektiğini ve koruma çalışmalarının sadece kurum ve kuruluşlar ile sağlamanın zor olduğunu anlatarak var olan değerlerimizin korunmasının bir vatandaşlık görevi olduğunu da sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme