• Haberler
  • Genel
  • Aşılar, belirli sıcaklıkta korunuyor – Kocatepe Gazetesi

Aşılar, belirli sıcaklıkta korunuyor – Kocatepe Gazetesi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, çocuklara yapılacak aşıların belirli bir sıcaklıkta korunduğunu söyledi İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, bir gazetede yayınlanan “Çocuklara Bozuk Aşı Yapıldı” haberine açıklık getirdi. Akgün, aşıların belirli bir sıcaklıkta korunduğuna dikkat çekerek “Soğuk zincir kırılması diye tabir edilen olayda ideal ısı aralığı +2 ile +8 derecede muhafaza edilmesi gerekirken [&hellip]

Aşılar, belirli sıcaklıkta korunuyor

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, çocuklara yapılacak aşıların belirli bir sıcaklıkta korunduğunu söyledi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, bir gazetede yayınlanan “Çocuklara Bozuk Aşı Yapıldı” haberine açıklık getirdi. Akgün, aşıların belirli bir sıcaklıkta korunduğuna dikkat çekerek “Soğuk zincir kırılması diye tabir edilen olayda ideal ısı aralığı +2 ile +8 derecede muhafaza edilmesi gerekirken aşıların sıcaklığının bu derecelerin altına düşmesi veya üzerine çıkmasını ifade eder. Uygulanan aşıların bazıları çok soğuk ortamlara dahi dayanıklı olup, etkisini kaybetmemektedir. İlgili Aile Sağlığı Merkezinde Aşıların saklandığı dolabın ısı takibinin 5 saat süreyle -1 dereceye düşmesinin tespit edilmesi üzerine,Müdürlüğümüzce soğuk zincirin kırıldığı gerekçesi ile aşılar geri alınmış ve yenileri ile değiştirilmiştir” dedi.
DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI
Akgün, şöyle devam etti:
“Soğuk zinciri kırılmışbazı aşıların etkinliği yüzde 98’lerden yüzde 95 veya yüzde 90’lara düşmekte, sağlığı tehdit edecek her hangi bir bozulma veya komplikasyon oluşturmamaktadır. Müdürlüğümüzce,sağlığı tehdit edecek her hangi bir durum olmamasına karşın vetam koruma sağlaması için yenileri ile değiştirilerek uygulanmıştır. Soğuk zincir ihlali olanlar hakkında disiplin incelemesi başlatılmış ve oluşan kamu zararı ihmali olanlara rücu etmiştir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme