'Asıl sebepler bilinirse asıl darbe öğrenilir'

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Afyonkarahisar Şubesince düzenlenen 󈬌 Şubat'ın Bilinmeyenleri” konulu söyleşinin konuşmacısı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Metin Külünk oldu. Söyleşi 22 Şubat Cuma akşamı Afyon Lisesi Salonu’nda gerçekleştirildi.'AMAÇ GENÇLİĞİN BİLİNÇLİ YETİŞMESİ'Kur'an-ı Kerim tilaveti TÜRGEV İl Başkan Yardımcısı Necmi Gümüş tarafından gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra TÜRGEV Afyonkarahisar [&hellip]

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Afyonkarahisar Şubesince düzenlenen “28 Şubat’ın Bilinmeyenleri” konulu söyleşinin konuşmacısı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Metin Külünk oldu. Söyleşi 22 Şubat Cuma akşamı Afyon Lisesi Salonu’nda gerçekleştirildi.
“AMAÇ GENÇLİĞİN BİLİNÇLİ YETİŞMESİ”
Kur’an-ı Kerim tilaveti TÜRGEV İl Başkan Yardımcısı Necmi Gümüş tarafından gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra TÜRGEV Afyonkarahisar İl Başkanı Yunus Emre Korkmaz açılış konuşmasını yaptı. TÜGVA olarak çıktıkları kutlu yolda 10 ile 35 yaş arası gençlere hizmet verdiklerini belirten Korkmaz, “Vakfımızın amacı adalet, birlik, iyilik ve ahlak kavramlarını gençlerimize anlatmak yaşamak ve yaşatmak. Türkiye Gençlik Vakfı olarak Afyonkarahisarımız da 12 Koordinatörlük Birimi ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ortaokul, lise, üniversite, kadın-aile, çalışan gençlik, spor, eğitim, yurtlar koordinatörlüğü bunlardan bir kaçıdır. Gençlerimizin daha bilinçli ve dinamik yetişmeleri için kitap okumaları, hafta sonu dersleri, spor etkinlikleri, meslek tanıtımları v.b sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz” dedi. TÜGVA Manifestosunun izletilmesi akabinde AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, düzenlenen “28 Şubat’ın Bilinmeyenleri” konusunda konuştu.
“DARBELER VE KALKIŞMALAR BİRER SONUÇ”
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmasına salondaki katılımcılara “Müslümanların en büyük darbeyi ne zaman yediklerini ve ne zaman mağlup oldukları” sorusunu sorarak başladı. Katılımcılardan “Abdülhamid’in Yıkılması, Halifeliğin Kaldırılması, 15 Temmuz Darbe Girişimi, Fransız İhtilali” cevapları geldi. 28 Şubat darbesi, 15 Temmuz, 12 Mart, 12 Eylül darbe girişimi ve kalkışmalarının nin sürekli konuşulduğunu belirten Külünk, “Bu darbelerin ve kalkışmaların hepsi bir sonuçtur. Batı’nın bugünkü küresel üstünlüğü de bir sonuç. Sebep nedir? Hep sonucu konuşuyoruz. 28 Şubat post modern bir darbedir. Etkileri bin yıl sürer dediler bin yıla kalmadan etkiler koşmaya devam ediyor.” diye konuştu.
“BAŞKA BİR BOYUT KONUŞULMALI”
Zihin dünyasının hep sonuçlar üzerinden zorlandığına dikkat çeken Külünk, “Asıl sebebi konuşmamız gerekmiyor mu? Günümüzde Bill Gates’i ortaya çıkaran ınstagramı ortaya çıkaran, whatsappı ortaya çıkaran, facebooku ortaya çıkaran, günümüzde yapay zekâ devrimini ortaya çıkaranın konuşulması gerekiyor. Bilinen anlamda artık konvensiyonel bir ordunun kalmayacağı söyleniyor. Yerine otonom sistemlerden oluşmuş robot orduların çıkacağı, insansız muharebe araçları, insansız deniz altı, insansız tank ve uçak çıkarılacak. Hepsinin otonom bir mantıkla yönetilmesini emreden yeni bir ordu çıkacak karşımıza. Bu da bir sonuçtur. Bu sonuçları ortaya çıkaran asıl sebebi öğrenirsek asıl darbeyi öğrenmiş olacağız. Değilse her yıl 28 Şubat’ta bu darbeyi konuşacağız. Yoksa her yıl 12 Eylül’de kahrolsun 12 Eylül diyeceğiz. Her yıl 15 Temmuz’un yıldönümünde kahrolsun 15 Temmuz diyeceğiz. Ama başka bir boyutu konuşmalıyız. Müslümanlar ne zaman asıl büyük darbeyi ve mağlubiyeti 18’nci asrın başında buharlı makinenin ortaya çıkmasıyla yaşadılar. Çünkü buharlı makine sanayi devrimini ortaya çıkardı.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme