“Asıl mağdur MHP İl Başkanlığı”

Emirdağ ilçesinde AK Parti’ye MHP’den katılım haberini yalanlayan MHP İl Başkanı Raşit Demirel’e AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Sezen cevap verdi. Sezen, MHP Emirdağ ilçe teşkilatının manipülasyonu sonucu MHP İl Başkanlığı’nın mağdur konumda olduğunu, kendilerinin iddialarını belge ile desteklediklerini kaydetti Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta Salı günleri [&hellip]

"Asıl mağdur MHP İl Başkanlığı"

Emirdağ ilçesinde AK Parti’ye MHP’den katılım haberini yalanlayan MHP İl Başkanı Raşit Demirel’e AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Sezen cevap verdi. Sezen, MHP Emirdağ ilçe teşkilatının manipülasyonu sonucu MHP İl Başkanlığı’nın mağdur konumda olduğunu, kendilerinin iddialarını belge ile desteklediklerini kaydetti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantısı parti binasında İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu, Hüseyin Sezen ve Mustafa Ötken tarafından dün yapıldı.
“BİZ BELGELERLE KONUŞUYORUZ”
AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın Emirdağ ilçesinde Ülkü Ocakları’ndan istifa ettikleri iddia edilen 6 kişiye rozet taktığını belirten İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Sezen, MHP Emirdağ ilçe teşkilatının manipülasyonu sonucu MHP İl Başkanlığı’nın mağdur konumda olduğunu, kendilerinin iddialarını belge ile desteklediklerini söyledi. Sezen; “Asıl mağdur olan MHP Emirdağ ilçe teşkilatının manipülasyonu ile MHP İl Başkanlığıdır. Biz belgelerle konuşuyoruz. Geçtiğimiz Pazartesi günü MHP İl Başkanlığı tarafından Emirdağ ilçesinde teşkilatımıza katılan bazı MHP’li üyelerin gerçek dışı olduğuna dair açıklama yapılmıştır. Bu arkadaşlar Emirdağ ilçesinde Ülkü Ocakları müntesibi olan, kendileri kabul etmese bile MHP’li olarak bizim kabul ettiğimiz gençlerdir. Bu ülkücü gençleri MHP’li olarak kabul etmiyorsa takdir kendilerinindir. Fakat gurumuz, medarı iftiharımız Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya’yı mağdur olduğu algısı oluşturarak siyasi rant devşirmeye çalışmak siyaseten hiç etik değildir. Asıl mağdur olan MHP Emirdağ ilçe teşkilatının manipülasyonu ile MHP İl Başkanlığıdır. Biz belgelerle konuşuyoruz. Sayın Özkaya’nın rozet taktığı arkadaşlardan birisinin MHP Emirdağ İlçe Başkanlığına sunduğu istifa dilekçesi elimizdedir. AK Partili olduklarını iddia ettikleri arkadaşlarında bu ay içerisinde ilk defa üye olduklarını gösteren üyelik belgeleri elimizde mevcuttur. Dolayısıyla MHP İl Başkanı dayanağı olmayan soyut kavramlarla Ali Beyi mağdur duruma düşürmesi gerçekten etik değildir” dedi.
“BAHÇELİNİN ZİHNİYETİ
AFYON TEŞKİLATINDA”
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin hayır zihniyetinin Afyonkarahisar’daki MHP teşkilatına da sirayet ettiğini söyleyen Hüseyin Sezen şöyle konuştu: “Hukuka aykırı bayrak ve afiş astığımızdan bahsedilmiştir. Bizim Afyonkarahisar merkezde ilçe seçim kuruluna bildirdiğimiz 6 adet seçim büromuz vardır. Bunlarında listesi buradadır. Teşkilat binaları ve seçim bürolarına bayrak, afiş, poster gibi materyallerin asılması yasaldır. Sayın Devlet Bahçeli’nin hayır zihniyeti MHP İl Başkanlığına da sirayet etmiştir. Haydi Bismillah lafzı YSK’nın kararı ile sadece şarkı olarak kullanılması yasaklanmıştır. İlçe seçim kuruluna yapılan itiraz sonucu Haydi Bismillah lafzı bayrak, poster ve pankart gibi materyallerin kullanılması, sadece MHP’li üyenin hayır oyuna karşı oy çokluğu ile reddedilmiş, yani kullanılması uygun görülmüştür.”
AFYON’DA 500 BİN
SEÇMEN OY KULLANACAK
Afyonkarahisar genelinde yaklaşık 500 bin kişinin bin 760 sandıkta oy kullanacağını açıklayan Hüseyin Sezen, yurt dışı temsilciliklerinde oy kullanmanın 25 Ekim tarihinde sona erdiğini kaydetti. Sezen şunları söyledi: “1 Kasım Pazar günü Afyonkarahisar genelinde merkezde 550 sandık olmak üzere bin 760 sandıkta yaklaşık 500 bin seçmen oy kullanacak. Yurt dışı temsilciliklerinde oy kullanma süresi 25 Ekim günü sona erdi. 7 Haziran’a bakıldığında ciddi oranda oy kullanma vardır. Fakat Gümrük kapılarında 1 Kasım Pazar günü akşam 17.00’a kadar devam edecektir. Yurt içindeki seçmenlerimize bu konuyla ilgili duyuru yapmak istiyoruz. Gümrük kapıları ve havalimanlarında oy kullanma işlemleri devam ediyor.”
ÇALIŞMALARIN
TAMAMI YASAL
MHP ve CHP’nin AK Parti’nin yürtüğü kampanyaları yönelik eleştirilerini yorumlayan AK Parti İl Başkanı Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Hüseyin Tutumlu, 7 Haziran öncesi yürütülen kampanyanın aynısının 1 Kasım öncesi de yürütüldüğünü söyledi. Tutumlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu seçimde MHP ve CHP gibi siyaseti partiler seçim bürosu açmamış olabilirler. Kampanyalarını daha sınırlı tutuyor olabilirler. Ama bu onlara bizim 7 Haziran seçimlerinde nasıl bir tanıtım kampanyası düzenlemiş isek ve yürütmüş isek o yoğunlukta kampanya yürütmemize mani olacak şikayetlerde bulunmak hakkı verilmez. 7 Haziran seçimlerinde Afyonkarahisar’da aldıkları oyun eridiğini gördükleri için maalesef bu seçimde hem MHP hem de CHP sürekli bir şikayet ve seçim kurullarına itiraz gibi mağdur olduklarına dair sanki algı oluşturmak ister gibi bir sızlanma içerisindedirler. Biz nasıl 7 Haziran seçimleri öncesi güçlü bir kampanya yapmış isek 1 Kasım’a giderken de aynı güçlü kampanyamızı devam ettiriyoruz. Afiş, pankart ve vs gibi materyalleri 7 Haziran öncesi astığımız yerlere astık. 7 Haziran’a giderken şikayet etmedikleri şeylerden bu gün tamamından şikayetçiler. Her hafta yaptıkları açıklamalarla kamuoyuna ifade ediyorlar. Bazen partimize gönül veren insanlar bizim bilgimiz haricinde bina ve inşaatlarda bir takım bayrak ve pankart asmış olabilirler. Bizim astığımız yerlerin tamamı hukuki süreç içerisinde yasal olarak yapılmış bir çalışmadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme