• Haberler
  • Genel
  • “Asıl amaç ikinci sınav” – Kocatepe Gazetesi

“Asıl amaç ikinci sınav” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Batı Dershaneleri Eğitim Koordinatörü Turan Demir, Pazar günü yapılacak YGS öncesinde öğrencileri sakin olmaları konusunda uyardı Afyonkarahisar Batı Dershaneleri Eğitim Koordinatörü Turan Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı dolayısıyla öğrencileri uyardı. Öğrencilerin sakin bir şekilde bu sınava girmeleri gerektiğini hatırlatan Demir, “Asıl amacın ikinci sınav olduğu öğrencilerimiz bilmeli. Birinci sınavda çok zaman kaybetmeden alabildiklerinin en iyisini [&hellip]

"Asıl amaç ikinci sınav"

Afyonkarahisar Batı Dershaneleri Eğitim Koordinatörü Turan Demir, Pazar günü yapılacak YGS öncesinde öğrencileri sakin olmaları konusunda uyardı

Afyonkarahisar Batı Dershaneleri Eğitim Koordinatörü Turan Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı dolayısıyla öğrencileri uyardı. Öğrencilerin sakin bir şekilde bu sınava girmeleri gerektiğini hatırlatan Demir, “Asıl amacın ikinci sınav olduğu öğrencilerimiz bilmeli. Birinci sınavda çok zaman kaybetmeden alabildiklerinin en iyisini alıp ikinci sınava konsatre olmaları gerektini unutmamaları gerekiyor. Psikolojik olarak kendilerini hazır hissetmeliler. Yapacakları çalışmalarda daha dikkatli ve daha yoğun hissetmeli-ler kendilerini” dedi.
“Soğukkanlı ve
dikkatli olun”
Öğrencilerin öğrendikleri bilgiyi unutmayacaklarını hatırlatan Demir, “YGS, kapsamlı ve bilgi değerlendirmesi gereken bir sınav değil. Öğrenilmiş bilgi öğrencide kalır. Öğrenciler soğukkanlı ve dikkatli olur ise rahat bir şekilde iyi bir sonuç çıkaracaklardır” ifadelerini kullandı.
Batı Dershaneleri,
YGS’ye hazır
Batı Dershaneleri olarak öğrencileri YGS’ye iyi bir şekilde hazırladıklarını aktaran Demir, şöyle konuştu:
“Kapsamlı bir ders trafiği oldu. Dersleri zamanında yetiştirip tekrar yapıldığı takdirde daha etkili olunuyor. Batı Dershanesi olarak da bunu yaptık. Sınıf ve grup çalışması yapıldı. Rehber öğretmenlerimiz de sürekli yönlendirmeler yaptı. Ailelerle koordinasyon düzenli olarak kuruldu. Biz Batı Dershanesi olarak sınava hazır olduğumuzu düşünüyoruz.”

Bakmadan Geçme