• Haberler
  • Genel
  • 'Aşı ve ilaca inanmıyorum, Afyon büyükşehir olmaya hazır değil'

'Aşı ve ilaca inanmıyorum, Afyon büyükşehir olmaya hazır değil'

Yeniden Refah: Üçüncü ittifak olursa düşünebiliriz   Yeniden Refah Partisi'nin yeni İl Başkanı Gufran Çetinel, sağlığın aşı ve ilaçla olacağına inanmadığını, modern tıbbın sürdürülebilir hastalık peşinde olduğunu iddia etti. İşi gereği seyahat zorunluluğunu göz önüne alarak prosedürleri kaldırmak için aşı olduğunu belirten Çetinel, 'Üçüncü bir ittifak olursa düşünebiliriz ya da tek başımıza seçimlere hazırlanırız. Afyonkarahisar [&hellip]

Yeniden Refah: Üçüncü ittifak olursa düşünebiliriz

Yeniden Refah Partisi’nin yeni İl Başkanı Gufran Çetinel, sağlığın aşı ve ilaçla olacağına inanmadığını, modern tıbbın sürdürülebilir hastalık peşinde olduğunu iddia etti. İşi gereği seyahat zorunluluğunu göz önüne alarak prosedürleri kaldırmak için aşı olduğunu belirten Çetinel, “Üçüncü bir ittifak olursa düşünebiliriz ya da tek başımıza seçimlere hazırlanırız. Afyonkarahisar büyükşehir olmaya hazır değil” dedi

Haber

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, hafta sonu düzenlediği tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları cevaplandırdı.
“YENİDEN REFAH HER TÜRLÜ TEHLİKEYİ BERTARAF EDECEK”
Kısa süre önce Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı görevine getirilen Gufran Çetinel, Afyonkarahisarlı basın mensuplarıyla 19 Şubat 2022 Cumartesi günü kahvaltıda bir araya geldi. Yeni göreve başlayan il teşkilatı üyelerini tanıtan ve partinin hedefleri hakkında bilgi veren Çetinel, “Ülkemiz, İslam coğrafyasının en önemli ve bayraktarlık vazifesi gören parçalarından bir tanesidir. Haliyle gerek içerde gerekse dışarıda milli şuurumuzu hedef alan her türlü fırtına, Yeniden Refah Partimiz neferlerinin kanat çırpışlarıyla bertaraf edilerek milletimizin uzun zamandır hasretle beklediği Milli Görüş düzeninin hakim kılınmasını ülkemizin selameti açısından büyük önem arz etmektedir.” dedi.
“YENİLENEN YÖNETİMDE
ESKİ İSİMLERDE VAR”
İl Başkanı Gufran Çetinel, yenilenen yönetimde; Önceden partinin gençlik kollarında görev alan Fehmi Güray Çakır’ın Merkez İlçe Başkanlığına, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilciliği görevine Salih Sayır’ın, Teşkilat Başkanlığı görevine Selahattin Uçar’ın, Mali İşler Başkanlığı görevine Menderes Şahin’in, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı için ise Ali Küçükkartal’ın görevlendirildiğini açıkladı. Çetinel, parti içerisinde daha önceki yönetim kurulu üyelerinden isimlere yer verilmesiyle birleştirici ve bütünleştirici bir yönetim anlayışının benimsendiğini ifade etti.
“HEP BİRLİKTE DAVA
BİLİNCİYLE ÇALIŞACAĞIZ”
“Kısa bir zaman öncesinde genel merkezimizin tensipleriyle il yönetimimizde bir değişikliğe gidilerek göreve getirildik.” diyen Çetinel, “1978 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya geldim. Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği mezunuyum. 2021 yılından bu yana Afyonkarahisarımızın simgelerinden bir tanesi olan mermer sektörü üzerine çalışıyorum. Milli görüşün mayasından gelen Yeniden Refah Partimizin Afyonkarahisar’da ki siyasi çalışmalarını sürdürme noktasında dava bilinci ile hep birlikte var gücümüzle çalışacağız. Merhum liderimiz Necmettin Erbakan’ın da hayattayken söylediği gibi ‘Fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır.’ Ülkemiz, İslam coğrafyasının en önemli ve bayraktarlık vazifesi gören parçalarından bir tanesidir. Haliyle gerek içerde gerekse dışarıda milli şuurumuzu hedef alan her türlü fırtına, Yeniden Refah Partimizin neferlerinin kanat çırpışlarıyla bertaraf edilerek milletimizin uzun zamandır hasretle beklediği Milli Görüş düzeninin hakim kılınmasını ülkemizin selameti açısından büyük önem arz etmektedir.” diye konuştu.
“YENİDEN REFAH İKİ İTTİFAK İÇERİSİNDE YOK, 3. İTTİFAK ŞART”
Gufran Çetinel, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Cumhur İttifakı ile Millet İttifakına uzak oldukları yönünde açıklama yaptığını dile getirdi. Çetinel şöyle konuştu: “Genel Başkanımız her iki ittifaktan da uzak olduğunu, her iki ittifakla millet için bir kazanç sağlanamayacağını söyleyerek olursa bir üçüncü ittifakla olabileceğini ve millete durumun bu şekilde anlatılabileceğini deklare etmiştir. Üçüncü ittifak içinde; İYİ Parti, SP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, DP, MP, BTP olmak üzere bunlar biraraya gelerek böyle bir çalışma oturtulabilir. Günümüzde Cumhur İttifakının söylediği tek söylem Millet İttifakının CHP ve HDP ile beraber hareket ettiğidir. Milletimizde bu şekilde bir inanç vardır. Bu ön yargıyı yıkamayacağımızı bunun için 3. bir ittifakın şart olduğu Genel Başkanımız söylemiştir. Olmazsa tek başımıza seçimlere hazırlanacağız.”
“PANDEMİ SÜRECİNE
ŞÜPHE İLE BAKTIĞIMIZ İÇİN SAYFAMIZ KAPATILDI”
Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Gufran Çetinel, partisinin Lideri Fatih Erbakan’ın Kovid-19 aşı karşıtlığı nedeniyle kapatılan sosyal medya hesapları hakkındaki görüşünü açıkladı. Çetinel, “Genel Başkanımız Kovid-19 olaylarına şüpheyle yaklaştığını deklera etmiş, konunun uzmanlarca biraraya gelinerek konuşulması gerektiğini söylemiştir. Bunun tartışılması gerektiğini açıklamıştır. Maalesef tek taraflı olarak bu pandemi süreci ilerletildi. Pandemi sürecine şüpheyle yaklaştığımız için karşı olanlara ister siyasi olsun ister özel olsun sosyal medya hesaplarını kapatmak gibi bir kısıtlamaya gittiler. En sonunda da facebook resmi sayfamızı kapattılar. Birkaç gün önce yeni bir sayfa açıldı ve devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.
“SAĞLIĞIN AŞI YA DA İLAÇLA OLACAĞINA İNANMIYORUM MECBUREN AŞI OLDUM”
Bir gazetecinin partisinin Lideri Fatih Erbakan’ın aşı karşıtlığına atıfta bulunarak “Aşı oldunuz mu? İleride sizinde 5 kulaklı çocuğunuz olabileceğine inanıyor musunuz?” “Eski yönetime ne oldu görevden mi alındı, neden bir değişikliğe gidildi?” sorularını cevaplandıran Çetinel şunları kaydetti: “Önceki il başkanımız işlerinin yoğunluğu nedeniyle göreve devam edemeyeceğini bildirdi. Önceki yönetimde Salih Sayır ile Fehmi Güray Çakır’ın kardeşlerimiz görevdeydi. Sadece başkan değişikliğine gidildi. Kovid-19 aşısı oldum. Genel Başkanımla aşı ve hastalık konusunda aynı şeyi düşünüyorum. Ben sağlığın aşı ya da ilaçla olacağına inanmıyorum. Sadece işimiz gereği devamlı seyahat zorunluluğunda prosedürleri ortadan kaldırmabilmek için aşı oldum. İnsanlar ilaçla iyileşemezler. Günümüzün modern tıbbı sürdürülebilir hastalık peşindedir. İnsanlar yüksek tansiyon hastası olsun biz durmadan ilaç verelim tansiyonunu düşürelim derdindeler. Hastalığı iyileştirmek gibi bir dertleri yoktur. Maalesef üç ya da 5 kulaklı çocuk sahibi olunabileceği vakaları olmaktadır, bunlar söyleniyor. Ama bunlar milyonda birde olsa maalesef olabiliyor.” Millet İttifakı cephesinde 6’lı masa toplantısı için 28 Şubat tarihinin seçilmesinin uygun olmadığını partisinin Lideri Fatih Erbakan tarafından açıklandığını söyleyen Çetinel, Afyonkarahisar’ın büyükşehir olmaya hazırlıklı olmadığı görüşünü ifade etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme