Aşı var talep yok – Kocatepe Gazetesi

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, havaların ısınmasıyla birlikte H1N1 virüsü riskinin ortadan kalktığını söyledi ve 'Aşı var ancak vatandaşlarımızın talebi yok' dedi Ülkemizde ve dünyada insanları oldukça etkileyen, yüzyılın salgını olarak tabir edilen ve halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne yönelik aşılama çalışmalarına Afyonkarahisar'da ilgi kalmadı. Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 'H1N1 [&hellip]

Aşı var talep yok

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, havaların ısınmasıyla birlikte H1N1 virüsü riskinin ortadan kalktığını söyledi ve “Aşı var ancak vatandaşlarımızın talebi yok” dedi

Ülkemizde ve dünyada insanları oldukça etkileyen, yüzyılın salgını olarak tabir edilen ve halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne yönelik aşılama çalışmalarına Afyonkarahisar’da ilgi kalmadı.
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, “H1N1 Virüsüne yönelik aşılar var ancak vatandaşlarımızdan talep yok. Havalar ısındı ve git gide sıcaklık artıyor. Böylelikle riskte ortadan kalkıyor. Sağlık ekiplerimiz hazır bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
20 bin kişi aşı oldu
Geçtiğimiz aylarda günde en fazla 2 ya da 3 kişinin H1N1 aşısı olduğunu anlatan Yemenici, aşılama çalışmalarının vatandaşların talebine göre Nisan ayı başına kadar devam edeceğini söyledi. 2 Kasım 2009 tarihinden bu yana Afyonkarahisar’da 20 bin 600 kişiye H1N1 aşısı yapıldığını söyleyen Yemenici, “Ayrıca 8 bin 500 öğrenci ve 7 bin hamile de H1N1 aşısı olmuştur. H1N1 virüsü nedeniyle de 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme