• Haberler
  • Siyaset
  • 'Asgari ücretteki artış Ocak ayı itibariyle eriyecek'

'Asgari ücretteki artış Ocak ayı itibariyle eriyecek'

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, asgari ücretteki artışın Ocak ayı itibariyle eriyeceğini belirtti. Daylık, 'Maalesef yüksek maaş değil, alım gücü yüksek maaş daha değerlidir'dedi   Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Afyonkarahisar İl Bakşanı Kadir Daylık, asgari ücret zammını değerlendirdi. 'DESTEĞİN YETERLİ OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM' Kadir Daylık, asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın çalışanların enflasyon karşında [&hellip]

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, asgari ücretteki artışın Ocak ayı itibariyle eriyeceğini belirtti. Daylık, “Maalesef yüksek maaş değil, alım gücü yüksek maaş daha değerlidir”dedi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Afyonkarahisar İl Bakşanı Kadir Daylık, asgari ücret zammını değerlendirdi.
“DESTEĞİN YETERLİ
OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Kadir Daylık, asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın çalışanların enflasyon karşında eriyen maaşlarını azda olsa telafi edeceğini belirtti. Daylık, “Yeni asgari ücret tarifesi çalışanlarımıza işverenlerimize hayırlı uğurlu olsun fakat maalesef ülkemizde her kesim asgari ücretle çalışmıyor. Asıl önemli olan bu artış oranı ile doğru oranda artışı olması gereken ustabaşı, kıdemli çalışanlar, beyaz yakalı olarak tabir ettiğimiz çalışanlar bu çalışanların ücretleri nasıl ayarlanacağı konusudur. Artan döviz ile birlikte yerinde durmayan hammadde artışlarında sanayici işveren bu duruma ne diyecek nasıl bir yöntem izleyecektir? İş dünyası maalesef çok zorlanacak şuanda hükümet gelir vergisi ve damga vergisi desteği ile destek oldu fakat bu desteğin yeterli olmadığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
“HÜKÜMET ACİLEN ENFLASYON YÜKSELİŞİNE DUR DEMELİ”
Hükümetin çözmesi gereken en acil sorunun enflasyonun yükselişine dur demek olması gerektiğini ifade eden Daylık, “2022 yılında uygulanacak olan asgari ücretin geçtiğimiz seneye göre alım gücünü artırmak yerine alım gücü maalesef azalmıştır. Örnek vermek gerekirse artan ekmek fiyatları karşısında saatlerce kuyrukta bekleyen ve sinirinden ağlayan büyüklerimiz var. Geçen sene bir asgari ücretli Afyon’da 450 adet ev ekmeği yani köy ekmeği alırken yeni asgari ücret ile 290 tane ev ekmeği alabilecek. Artan enflasyon oranları ile değerlendirdiğimizde alım gücünün ne kadar azaldığını görmemek mümkün değil. Hükümetin çözmesi gereken en acil sorun enflasyonun yükselişine dur demek olmalıdır.” dedi.
“BAŞDANIŞMAN KEREM ALTUN BUGÜN AFYON’DA”
Partisinin iktidara gelmesiyle ekonomiye DEVA olacağını kaydeden Daylık sözlerini şöyle tamamladı: “Bu azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye’de hele bu zamanda ekonomi denildiğinde cümlenin Ali Babacan ile başladığını ve Ali Babacan ile bittiğini biliyoruz, kendimize olan bu güven ile çalışmalarıma ara vermeden devam ediyoruz. Çalışmalarımıza güç katmak için bugün ilimize Genel Başkan Başdanışmanı Kerem Altun gelerek bazı temaslarda bulunacaktır.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme