Asgari Ücretle Çalışan Biriyle Evlenir Miydiniz?

Gazeteniz Kocatepe sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Erenler mahallesinde yaşayan gençlerimize mikrofonumuzu uzattık ve 'asgari ücretle çalışan biriyle evlenir miydiniz?' sorusunu sorduk. Bakalım gençlerimiz ne cevaplar verdi…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Asgari Ücretle Çalışan Biriyle Evlenir Miydiniz?

Asgari ücret her geçen gün çalışan herkesi doğrudan etkiliyor. Asgari ücretle çalışan biriyle evlenme konusunu, sokakta gençlerimize sorulduk ve dikkat çekici yanıtlar aldık. Ekonomik şartların zorlayıcı olduğu bir dönemde, gençlerimiz bu konuda düşündürücü cevaplar verdi. Peki, gençler asgari ücretle geçinen bir eş adayıyla evlenmeye neden sıcak bakmıyor? Gazeteniz Kocatepe, bu sorulara yanıt aradı.


"EKONOMİK GÜVENLİK ÖN PLANDA"
Kadınların çoğunluğu, ekonomik güvenlik kaygılarının öncelikli olduğunu belirtti. Röportajımıza katılan bazı kadınlar, "Evlilikle birlikte hem bireysel hem ailevi sorumlulukların arttığını biliyoruz, bu nedenle ekonomik güvenlik her iki taraf için de önemli bir konu," diyerek maddi dengenin önemine vurgu yaptı. Aile kurarken finansal dayanıklılığın şart olduğuna dikkat çeken gençler, bu durumun ilişkilerdeki uyumu da doğrudan etkilediğini belirtti.


"HAYALLER VE GELECEK PLANLARI ETKİLENİYOR"
Evlenmeyi düşünen gençlerden bazıları ise gelecek planlarının asgari ücretli bir eş adayı ile sınırlandığını hissettiklerini ifade etti. Gençlerin çoğunluğu hayır yanıtını verirken bazı gençler de sevdikten sonra evleneceklerini belirtti.
Gençler ilişkilerde sevgi ve güvenin ön planda olması gerektiğini savunarak maddi durumun ikinci planda kalabileceğini söyledi. Fakat yine de çoğunluk, günlük yaşam koşullarının ve artan maliyetlerin etkisiyle, duygusal bağların maddi koşullarla dengelenmesi gerektiğini düşünüyor.
 

Bakmadan Geçme