'Asgari ücret mutlaka 3 bin lira üzerinde olmalı'

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, asgari ücretin mutlaka 3 bin liranın üzerinde olması gerektiğini söyledi   Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, devam eden asgari ücret görüşmelerini değerlendirdi. 'FEDAKÂRLIĞI DEVLET YAPMALI' Muharrem Uslu, Hak-İş, DİSK ve Türk-İş olmak üzere üç konfederasyonun asgari ücret görüşmeleri için ciddi bir temas içerisinde bulunarak ortak [&hellip]

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, asgari ücretin mutlaka 3 bin liranın üzerinde olması gerektiğini söyledi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, devam eden asgari ücret görüşmelerini değerlendirdi.
“FEDAKÂRLIĞI DEVLET YAPMALI”
Muharrem Uslu, Hak-İş, DİSK ve Türk-İş olmak üzere üç konfederasyonun asgari ücret görüşmeleri için ciddi bir temas içerisinde bulunarak ortak çalışma yürüttüklerini söyledi. Asgari ücretin geçmişle mukayese edilemeyecek kadar ağır bir yükün altında olduğunu belirten Uslu, “Önceki yılları konuştuğumuzda hiçbiri bu döneme benzemiyor. Asgari ücretin işverene maliyeti yaklaşık olarak 3 bin 458 liradır. Ama asgari ücretlinin cebine giren ise 2 bin 324 TL’dir. Demek ki burada bin 133 lira da devlete kalmaktadır. Yani her yeri geldiğinde ifade ettiğimiz üzere asgari ücretten vergi alınmamalıdır. Aynı zamanda asgari ücret açlık sınırı ücretinden çıkartılmalı ve istihdam düşünülmelidir. Bu ikisini bir arada çözebilmek için burada tek fedakârlık yapacak yer devlettir.” diye konuştu.
“ÜCRET TEBESSÜM ETTİRECEK SEVİYEYE GELMELİ”
Asgari ücretten devletin bin 133 liralık alacağından vazgeçmesinin önem taşıdığını vurgulayan Uslu şöyle konuştu: “Asgari ücret mutlaka 3 bin liranın üzerinde olmalıdır. Dolayısıyla hem çalışan insanımız açlıktan, sefaletten kurtulmalı hem de istihdamın önü de asgari ücret artışıyla birlikte daraltılmamalıdır. İşsizlik daha fazla arttırılmamalıdır. Türk-İş tüm dengeleri dikkate alarak burada temsilcilik görevini yapmaktadır. Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay işverene, hükümete ‘İlk önce rakamları siz söyleyin.’ demiştir. Rakam söylendikten sonra bu rakamın asgari ücretlenin yüzünü güldürüp güldürmeyeceğini ortak bir imza altına almak istiyoruz. Niyetimiz bu ancak ifade edilecek rakamın tebessüm ettirecek seviyeye gelmeli diyerek böyle bir duruş sergileniyor. Asgari ücret sorumluluğu bundan önceki yıllardan daha fazla ele alınmalıdır.”
“ASGARİ ÜCRETLİ SAYISI ARTACAK”
“Artık Türkiye de çalışanların aleyhine bir durum gelişiyor.” diyen Uslu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan önce ki dönemlerde asgari ücretle çalışan sayısı az sayıda idi. Ama şu anda bu sayı 7 milyona ulaştı. Bu sayı bundan sonra 10 milyon, 15 milyon şeklinde daha fazla artacak. Yani Türkiye’nin bu asgari ücretini bu şekilde tutması hiç mümkün değildir. Türk-İş’in ve Türk-İş İl Temsilcisi olarak benim kanaatim hep bu şekildedir.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme