“Asgari ücret, azami ücret oldu”

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Metin Uçak ve TKP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Oktay Yolsever, Afyonkarahisar’da toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Metin Uçak, 󈬎 yıllık tatili bitirmek için 500 bin oy istiyoruz” dedi. Uçak, asgari ücretin azami ücret olarak algılanmaya başladığının altını çizdi Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Metin Uçak, TKP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Oktay [&hellip]

"Asgari ücret, azami ücret oldu"

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Metin Uçak ve TKP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Oktay Yolsever, Afyonkarahisar’da toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Metin Uçak, “30 yıllık tatili bitirmek için 500 bin oy istiyoruz” dedi. Uçak, asgari ücretin azami ücret olarak algılanmaya başladığının altını çizdi

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Metin Uçak, TKP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Oktay Yolsever’in tanıtım toplantısına katıldı. Uçak, ilerici kesimin 30 yıldır tatilde olduğunu belirterek “12 Haziran seçimlerinde 30 yıllık tatilin bitirilmesi için oy istiyoruz. Türkiye genelinde alacağımz 500 bin oy, sistemin sömürüsüne karşı ciddi bir güç ve cevap olacaktır” dedi. Uçak, CHP’nin sağcı politikaları benimseyip solculardan oy istediğini de savunarak “Türkiye’de CHP’nin tek başına iktidara gelmesi, devrimden daha zor. Türkiye’de bugün asgari ücret, azami ücret haline geldi. 14 saate asgari ücretten daha az maaş alan işçilerin olduğunu biliyoruz. Biz, işçilerin, emekçilerin cumhuriyetini savunuyoruz” diye konuştu.
Seçim için propaganda çalışmalarına da başladıklarını kaydeden Uçak, “Bu seçim dönemindeki sloganımızı Boyun Eğme olarak belirledik. 6 Mayıs’ta Devrimden Sonra adlı bir film de sinemalarda gösterime girecek. Ayrıca iki tane de seçim şarkısı hazırladık” ifadelerini kullandı.
TKP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Oktay Yolsever de Afyonkarahisar’da kendilerini anlatacaklarını, ülke genelindeki hedefe ulaşmak için çalışacaklarını kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme