Asfaltlama için uygun hava bekleniyor

Afyonkarahisar'da bozulan cadde ve sokakların asfaltlama çalışmaları için uygun hava koşullarının beklendiği bildirildi Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar’da Ambaryolu, Gazlıgöl, Yeşilyol ve Alparslan Türkeş caddelerinde hafriyat ve zemin hazırlama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Açıklamada, uygun hava koşulları oluşmadığından dolayı sıcak asfalt kaplama işlerinin geciktiği, hava ve zemin şartlarının istenilen düzeyde olduğunda asfaltlama çalışmalarının başlayacağı ifade [&hellip]

Asfaltlama için uygun hava bekleniyor

Afyonkarahisar’da bozulan cadde ve sokakların asfaltlama çalışmaları için uygun hava koşullarının beklendiği bildirildi

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar’da Ambaryolu, Gazlıgöl, Yeşilyol ve Alparslan Türkeş caddelerinde hafriyat ve zemin hazırlama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Açıklamada, uygun hava koşulları oluşmadığından dolayı sıcak asfalt kaplama işlerinin geciktiği, hava ve zemin şartlarının istenilen düzeyde olduğunda asfaltlama çalışmalarının başlayacağı ifade edildi.
Asfalt seriminin hava sıcaklığının gölgede 5ºC, zemin nemi %4 civarında ise sıcak karışıma uygun olduğu bildirilen açıklamada, “Mevcut şartlarda yollardaki nem %8’lerde olup serilecek olan sıcak karışımla beraber fazla nem uzaklaşamadan iki tabaka arasında hapis olup patlatma ve çökme gibi asfaltta deformasyonlar oluşturacaktır. Aynı şekilde yoldaki bu doğal kusurlar agregada da olup fazla nem içeren agrega üretimde fazla enerji sarfiyatına, eleklerde tıkanmalara mekanik aksamda zararlara neden olup, yapılan bitümlü sıcak karışım dizaynlarında istenilen sonuçlara ulaşılamamaktadır. Bu nedenlerden dolayı sıcak asfalt kaplama işlerimiz gecikmektedir.” denildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme