• Haberler
  • Genel
  • Aşçılar, madalyaya abone – Kocatepe Gazetesi

Aşçılar, madalyaya abone – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Afyonkarahisar'ı yine başarı ile temsil etti. Öğrenciler, İstanbul’daki festivalden madalyalarla döndü Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencilerinden oluşan 'Kocatepe Aşçılar Takımı', Öğr. Grv. Tansu Çelik ve Öğr. Grv. Erkan Çelik kaptanlığında, İstanbul'da katıldıkları '12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri' adlı uluslararası gastronomi [&hellip]

Aşçılar, madalyaya abone

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Afyonkarahisar’ı yine başarı ile temsil etti. Öğrenciler, İstanbul’daki festivalden madalyalarla döndü

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencilerinden oluşan “Kocatepe Aşçılar Takımı”, Öğr. Grv. Tansu Çelik ve Öğr. Grv. Erkan Çelik kaptanlığında, İstanbul’da katıldıkları “12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri” adlı uluslararası gastronomi festivalinde 1 şampiyonluk kupası, 4 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya ve 2 merit ödülü aldılar.
Uluslararası etkinlik, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED), Dünya Aşçılar Birliği (WACS) desteğiyle, Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak ve ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen festivalde dünyaca ünlü bir çok gurme ve şef yer aldı. Kocatepe Aşçılar Takımı, “12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri”nde “Üniversiteler Modern Türk Mutfağı Ekip”, “Üniversiteler Kapalı Kutu Ekip”, “Restoran Tatlı Tabağı”, “Balık”, “Üniversiteler Makarna” ve “Ana Yemek” kategorilerinde yarıştı. Yarışmalarda başarı gösteren öğrenciler, kupa ve madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu.
TAKDİR TOPLADILAR
“12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri”ne katılan Kocatepe Aşçılar Takımı öğrencileri ve aldıkları ödüller şöyle: “Üniversiteler Modern Türk Mutfağı Ekip” dalında yarışan İbrahim Geldim, Kemal Can Yurttaş, Serenay Taşcı ve İpek Turan altın madalya; “Üniversiteler Kapalı Kutu Ekip” dalında yarışan Siğnem Aşkın Togay, Berkant Esüntimur, Özge Özcan ve Alim Atlı bronz madalya aldı. “Üniversiteler Makarna” dalında yarışan Gizem Durmaz, gümüş; Berkant Esüntimur ise bronz madalya almaya hak kazandı. “Ana Yemek” kategorisinde ise İrem Çetinkaya gümüş madalya; “Balık” kategorisinde İrem Çetinkaya bronz madalya, Rüstem Şevik merit ödülü, “Restoran Tatlı Tabağı” kategorisinde Adem Özkul merit ödülü aldı. “Üniversiteler Modern Türk Mutfağı Ekip” kategorisinde altın madalya alan Kocatepe Aşçılar Takımı 23 üniversite içinde en yüksek puanı alarak şampiyonluk kupasını da kaldırdı. Ayrıca, takım içinde yer alan Görkem Ünal, Şule Atilla, Sude Küçükdaşçı ve Esra Ünver ise yarışma süresince gösterdikleri yoğun çabadan dolayı jürinin takdirini topladı.
TAKIM RUHUYLA ÇALIŞTILAR
AKÜ Afyon MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, bu tür organizasyonların takım ruhu ile çalışmanın önemini göstermekle birlikte, duayen aşçılarla da tanışma ve onları gözlemleme olanağı da sunduğunu belirtti. Öğr. Grv. Çelik, bu yarışmaların, öğrencilerin gelecek planlarını oluşturmada olumlu kaktılar sağladığını da ekledi. Kocatepe Aşçılar Takımının katıldıkları yarışmalardan sürekli elde ettikleri başarılarının küçümsenmeyecek derecede önemli olduğuna da dikkat çeken Çelik, başarıların büyük özveriler sonucu elde edildiğinin de altını çizdi. Öğr. Grv. Çelik, başta AKÜ Rektörlüğü ve Afyon MYO Müdürlüğü olmak üzere, Desen Üniforma’ya, Güral Porselen’e, Pirge Bıçak’a, Müstakbel Restoran’a ve sunumlarda kullanmış oldukları mermer tabakları tasarlayan ve yapan Afyon MYO Mermer Atölyesinde görevli tekniker Hüseyin Uysal’a da vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme