AS'a bir darbe de Altınordu'dan

Pazar günü deplasmanda Altınordu ile karşı karşıya gelen Afyonkarahisarspor, rakibine 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Liderlik mücadelesinin önemli haftasında Afyonkarahisarspor deplasmandan mağlubiyetle ayrılarak bir büyük avantajı daha kaçırdı 3. Lig 2. Klasman Grubunda mücadelesini sürdüren Afyonkarahisarspor, Buca Şehir Stadı'nda Pazar günü Altınordu ile karşılaştı. Karşılaşmaya mutlak galibiyet hedefi ile çıkan, ancak 4. dakikada kalesinde gördüğü golle [&hellip]

AS’a bir darbe de Altınordu’dan

Pazar günü deplasmanda Altınordu ile karşı karşıya gelen Afyonkarahisarspor, rakibine 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Liderlik mücadelesinin önemli haftasında Afyonkarahisarspor deplasmandan mağlubiyetle ayrılarak bir büyük avantajı daha kaçırdı

3. Lig 2. Klasman Grubunda mücadelesini sürdüren Afyonkarahisarspor, Buca Şehir Stadı’nda Pazar günü Altınordu ile karşılaştı. Karşılaşmaya mutlak galibiyet hedefi ile çıkan, ancak 4. dakikada kalesinde gördüğü golle adeta şoka uğrayan Afyonkarahisarspor, rakibinin etkili futbolu karşısında zor anlar yaşadı. Maçın hemen başında bulduğu golle rahatlayan Kırmızı Siyahlı takım karşısında özellikle karşılaşmanın ilk yarısında iyi bir futbol sergilemeyi başaramayan Afyonkarahisarspor, gol pozisyonlarında bir türlü rakip defansı geçmeyi başaramadı. Karşılaşmanın ilk yarısı, 4. dakikada Lider Koç’un attığı golle 1-0 Kırmızı Siyahlı ekibin üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya, Erçin- Nihat değişikliği ile başlayan Mor Beyazlı ekip, ilk yarıya oranla daha etkili olduğu ikinci yarıda beraberlik golü için yüklenirken, 54. dakikada kalesinde gördüğü ikinci golle mutlak puan alması gereken maçı zora soktu. Karşılaşmanın son çeyreğinde, Harun- Ahmet ve İsmet- Ekrem değişiklikleri ile oyunu rakip yarı alana yıkan Afyonkarahisarspor, tüm çabalarına rağmen aradığı golü bir türlü bulamadı. Ispataspor’un bay geçtiği, Menemen Belediyespor’un ise Nazilli Belediyespor’a mağlup olduğu haftada, Afyonkarahisarspor 3 puan kaybederek yine büyük bir avantajı kaybetmiş oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
4. dakikada Emre’nin sağdan ortasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Lider Koç, herkesin pas vereceğini beklediği anda topu düzgün bir vuruşla kaleye gönderdi. 1-0
13. dakikada sağ kanatan gelişen Altınordu atağında, Zafer’in ara pasında ceza sahası içinde topu önünde bulan Metin’in sert şutu az farkla auta çıktı.
27. dakikada Afyonkarahisarspor gole çok yaklaştı. Mor Beyazlı ekip, sağdan Selçuk’la geliştirdiği atakta ceza sahası çizgisi üzerinde serbest vuruş kazandı. Serbest vuruş için topun başına geçen Selçuk’un direk kaleye gönderdiği topu kaleci güçlükle kornere çeldi.
44. dakikada Altınordu’nun kaleyi bulan golü, öncesinde faul olduğu gerekçesiyle orta hakem tarafından iptal edildi.
49. dakikada orta alandan gelişen Afyonkarahisarspor atağında Ömer’in ara pasında ceza sahasının sol çaprazından bindirme yapan Selçuk altı pas içerisinde rakibinin müdahalesi sonrası yerde kaldı. Afyonkarahisarsporlu oyuncuların penaltı beklediği bu pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi.
54. dakikada beraberlik golünü bulmak için tüm hatları ile rakip kaleye yüklenen konuk takım Afyonkarahisarspor, atağa kalktı bu dakikada savunmasında açıklar verince kalesinde ikinci golü gürdü. Altınordu takımından Zafer bomboş pozisyonda takımını skoru 2-0 yaptı.
62. dakikada sol kanattan bindirme yapan Ömer’in ceza sahası dışından sert şutunu kaleci iki hamlede kurtardı.
70. dakikada uzaktan şutlarla golü bulmaya çalışan konuk takım bu dakikada Selçuk’un sert şutundan kalecinin nefis kurtarışı nedeniyle yararlanamadı.

STAD: Buca Şehir Stadı
HAKEMLER: Mehmet Kaftancı (***), Ersan Anşin (***), Ulaş Aksoy (***)
ALTIORDUSPOR: Ayhan Öztunç (***), Yusuf Büküşoğlu (**), Koray Sönmez Uysal (**), Emre Gümüşkaya (***), Mert Özkaptan (***) (Dk. 81 Erman Tavşancı (*), Zafer Özden (***) (Dk. 88 Celal Nalçacı (?), Osman Kandemir (**), Sinan Yitmez (***) (Dk. 65 Erdem Yalçın (**), Sertaç Suner (**), Lider Koç (***), Sergen Sukutlar (**)
AFYONKARAHİSARSPOR: Süleyman Kasap (**), Feyzullah Selman (***), M. Çetin Polat (***), Harun Kayalı (**) (Dk. 70 Ahmet Hatem (**), Barış Ayyıldız (**), İsmet Benli (**) (Dk 66 Ekrem Eker (**), Selçuk Alibaz (***), Ömer Çelik (***), Onur Koçak (**), Barış Aydın (***), Erçin Yardımcı (**) (Dk. 46 Nihat Baştürk (**)
SARI KARTLAR: Sertaç Suner, Yusuf Büküşoğlu, Sergen Sukutlar, Sinan Yitmez (Altınordu), Harun Kayalı, M. Çetin Polat, Selçuk Alibaz, Ahmet Hatem (Afyonkarahisarspor)
GOLLER: Dk. 4 Lider Koç, Dk 54. Zafer Özden (Altınordu)

PUAN DURUMU
TAKIMLAR O G B M A Y P
1.Menemen Bld.Spor 30 14 10 6 44 29 52
2.Altınordu 30 14 10 6 41 26 52
3.Ispartaspor 29 14 8 7 47 28 50
4.Afyonkarahisarspor 30 14 7 9 32 19 49
5.Nazilli Bld.Spor 30 11 9 10 36 35 42
6.Tekirova Bld.Spor 29 8 11 10 34 29 35
7.İzmirspor 30 8 11 11 36 39 35
8.Muğlaspor 30 7 7 16 40 43 28
9.Marmaris Bld.G.S. 30 0 0 30 0 90 0

TOPLU SONUÇLAR
Altınordu – Afyonkarahisarspor: 2-0
Nazilli Bld.Spor – Menemen Bld.Spor: 2-1
Muğlaspor – İzmirspor: 0-0
Tekirova Bld.Spor – Marmaris Bd. G.S:3-0
Ispartaspor (BAY)

HAFTANIN PROGRAMI
Afyonkarahisarspor – Muğlaspor:
Menemen Belediyespor – Altınordu:
İzmirspor – Tekirova Belediyespor:
Ispartaspor – Nazilli Belediyespor:
Marmaris Bld. Spor (BAY)

Bakmadan Geçme