'Artık yüzde 35 oyla iktidar olmak mümkün değil'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığının parti bayramlaşması 2 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra Taş Medrese bahçesinde gerçekleştirildi.AÇILIŞI YURDUNUSEVEN YAPTIAK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven programın açılışını yaparak herkesin mübarek Kurban Bayramı'nı kutladı. Daha sonra sırasıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel konuşarak [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığının parti bayramlaşması 2 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra Taş Medrese bahçesinde gerçekleştirildi.
AÇILIŞI YURDUNUSEVEN YAPTI
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven programın açılışını yaparak herkesin mübarek Kurban Bayramı’nı kutladı. Daha sonra sırasıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel konuşarak katılımcıların bayramını kutladı. Salih Sel, tüm katılımcıların mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladığını ifade etti. Sel, Cenab-ı Hakka Müslüman coğrafya da kan ve gözyaşının bir an önce durması için niyaz edildiğini, her geçen gün Müslüman ülkelerde büyük katliamla karşı karşıya kalındığını sözlerin ekledi.
“BAKANIMIZIN HAMİLİĞİNDE
YOLA DEVAM”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, kardeşçe, huzurlu nice bayramlar yaşayabilmeyi temenni etti. Hz. İbrahim’e Saffat 107’nci ayeti kerimede İsmail’i elinden büyük bir kurban vererek kurtardık denildiğini belirten Özkal, “Kurban insanoğlunun kurban olmaktan, kesilmekten kurtulduğu olaydır. O yüzden de biz Kurban Bayramı, kurban mantalitesi insanoğlunun kesilmekten kurtuluşunu ifade eden bir bayram. Aynı zamanda insanda ki kan dökme güdüsünü helal yolla tatmin eden bir olay onun için ben diyorum ki bu kurbanda insanoğlunun nefsini körelttiği, kan dökme güdüsünü tolere ettiği ve tüm insanlıkla beraber kurtuluşunun tarihi olan bir süreci bu bayramda yeniden yaşayalım. Bu birlikteliğimizle, kardeşliğimizle daha güçlü bir ülke olarak yolumuza devam edelim. Çünkü gerçekten Türkiye Cumhurbaşkanımızla, iktidarımızla, teşkilatlarımızla tüm dünyanın umududur. O mazlum coğrafyalarda kan ve gözyaşı içinde ki tüm Müslümanların umudu biziz. O yüzden biz hem teşkilat olarak hem devlet olarak hem hükümet olarak daha güçlü yolumuza devam etmek zorundayız. Bunun içinde durmak yok yola devam diyoruz. İnşallah elimizden geldiği gücümüzün yettiği oranda Sayın Bakanımın hamiliğinde özellikle kendi ilim adına elimizden gelen tüm çalışmalara biz varız. Sizinle birlikte inşallah yola devam edeceğiz. Bu güzel duygularla buraya uzaktan yakından teşrif eden herkesin bayramını kutluyorum” dedi.
“HAMD OLSUN
ZENGİN MİLLETİZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Kurban Bayramı’nın mübarek olmasını temenni etti. Kurbanın kültürde ki önemine temas eden Özkaya, “Kurban ile ilgili onlarca deyim var. ‘Kurban olsun sana’ diyor ya. ‘Yoluna kurban olurum’ ‘Evlatlarımız vatan kurban olsun’ diyoruz. Bunun için kurban bizde hem dini bir ibadet hem bir milli tavırdır. Hac ibadetinin bir parçasıdır. Bugünlerde birçok kardeşimiz ülkemizden bütün İslam coğrafyasından 2 milyonu aşkın Müslüman, hac da, Mina da bulunuyor. İnşallah onlarda hac ibadetlerini tamamlayacaklar. Hacda ki tüm kardeşlerimizin ibadetlerini tamamlayıp sağ salim ülkemize dönmesini de Mevla’dan temenni ediyorum. Konuşmalarında arkadaşlarımız söyledi. Dünyanın her yerinde ki mazlum, mağdur Müslümanlara yardımı götüren bir milletiz. Zenginlik biriktirmek değil dağıtabilmektir. Dağıttığınız zaman zengin olabiliyorsunuz. Trilyonlarca lira mal varlığı olup da küçücük bir bahşişi bağışı yapamayan birçok tanıdığınız olur. Az bir varlığı olduğu halde ekmeğini bölüşen insanlar vardır. Allah’a hamd olsun biz zengin bir milletiz” diye konuştu.
NİMETİN EDASI ÖNEMLİ
Türk Milletinin dünya da en fazla yardımı mazlumlara, ihtiyaç sahiplerine götürdüğünü söyleyen Özkaya, “Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde de bu kat ve kat arttı. Dünya da gayri safi milli hâsıla sıralamasına göre en yüksek yardımı yapan milletiz. Allah’a hamdü senalar olsun, Allah’a şükürler olsun ki bize bu nimetleri veriyor. Bizde bütün nimetleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Eğer verilen nimetin edasını yapabiliyorsanız Mevla’da size daha fazlasını veriyor. Allah verdiği nimetlerin edasını yapmayı nasip etsin. Bir de tüm Müslümanlar olarak Peygamber Efendimizin (SAV) söylediği önemli bir hadisi şerif var, ‘Müslüman elinden ve dilinden emin bütün Müslümanların emin olduğu kişilerdir’ Allah bizi bu kurbanın güzel günlerinde elinden ve dilinden emin olunan Müslümanlar eylesin. Tüm coğrafyamıza mutluluk huzur getirsin. Bayramınız mübarek olsun” şeklinde konuştu.
SEÇİM ÖNCESİ ÇALIŞMALAR MÜHİM
Bayramlaşma programının son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu, eskiden olduğu gibi yüzde 35 oy alarak iktidar olmanın mümkün olmadığına dikkat çekti. Eroğlu şöyle konuştu: “Eskisi gibi artık yüzde 35 oy alarak iktidar olmak mümkün değil. Dolayısıyla daha çok gayret etmemiz lazım. Özellikle seçim zamanı yapılan çalışmalardan daha ziyade şu anda yapılan çalışmalar çok daha faydalıdır. AK Parti ülkenin çimentosudur. AK Parti yaptığı çalışmalarla Türkiye’de destan yazdı. AK Parti iktidarı ülke kalkınmasında çok önemli rol oynadı. Türkiye’nin önünde iki büyük seçim var. Bu seçimler bir dönüm noktasıdır. Özellikle yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri dönüm noktası olacak. Yeni bir sisteme geçiyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi ve milletvekili seçimleridir. Belediye seçimlerinde AK Parti’nin, Afyonkarahisar’da destan yazması lazım. Eskisi gibi artık yüzde 35 oy alarak iktidar olmak mümkün değil. Dolayısıyla daha çok gayret etmemiz lazım. Özellikle seçim zamanı yapılan çalışmalardan daha ziyade şu anda yapılan çalışmalar çok daha faydalıdır. Şu anda yapılan çalışmaların etkisi 30 ise seçim zamanında yapılan çalışmaların etkisi birdir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bayram müjdeleri verildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile siyasiler Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek bazı yatırımları toplam beş müjde başlığı altında açıkladı

İlk müjdeyi AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven verdi. Yurdunuseven, il merkezinde mevcut Atatürk İlkokulunun yerine inşa edilecek okulun 32 dersliğe sahip olacağını belirtti. Yurdunuseven, 10 milyon liraya mal olacak olan okul inşaatına bu yıl başlanacağını, önümüzde ki yılsonuna kadar inşaatın tamamlanacağını açıkladı. İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise ikinci müjdeyi verdi. Sel, il merkezi başta olmak üzere, İhsaniye, Bolvadin, Çay, Dinar, Sinanpaşa, Şuhut’ta ki köy ve kasabalara toplam 13 adet köprü inşa edileceğini müjdeledi. Köprülerin 6,5 milyon TL’ye mal olacağını söyleyen Sel, çalışmaların bu yıl tamamlanacağını kaydetti. Üçüncü müjdeyi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal verdi. Özkal, 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan ve 6 milyon TL’ye mal olacak olan İhsaniye Kayıhan Göleti sulamasının 630 dekar zirai araziyi sulayacağını bildirdi. Dördüncü müjdeyi AK Parti Milletvekili Ali Özkaya verdi. Özkaya, Sandıklı ilçesinde ki Akdağ Tabiat Parkı içerisinde tesis edilecek göletin 10 milyon TL’ye mal olacağını, bu göletin olası bir orman yangınına müdahale de su temini sağlayacağını, Akdağ göletinin bu yılsonunda tamamlanacağını söyledi. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Sinanpaşa ilçesinde yapılacak olan Kılıçarslan barajının 2019 yılı sonunda tamamlanacağını müjdeledi. Eroğlu, 33 milyon TL’ye mal olacak bu tesisle Sinanpaşa’da 1.570 dekar zirai arazinin sulanacağını kaydetti.  

Bakmadan Geçme