• Haberler
  • Genel
  • Artık kimsesizlerin kimsesi var – Kocatepe Gazetesi

Artık kimsesizlerin kimsesi var – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen 'Hasta Bakım Personeli Eğitim Programı' bugün gerçekleştirilen sertifika töreniyle sona erdi Afyonkarahisar'da devlet hastanelerine gelen kimsesiz, engelli ve yatalak hastaların ihtiyaçlarını her hastaneden bu eğitimi almış 3-4 temizlik personelin yapacak. Kurumlarımızda yatarak tedavi gören, ancak kimsesi olmayan engelli, düşkün ve yatalak olan hastalara gereken refakatçinin yapacağı tüm [&hellip]

Artık kimsesizlerin kimsesi var

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen “Hasta Bakım Personeli Eğitim Programı” bugün gerçekleştirilen sertifika töreniyle sona erdi

Afyonkarahisar’da devlet hastanelerine gelen kimsesiz, engelli ve yatalak hastaların ihtiyaçlarını her hastaneden bu eğitimi almış 3-4 temizlik personelin yapacak. Kurumlarımızda yatarak tedavi gören, ancak kimsesi olmayan engelli, düşkün ve yatalak olan hastalara gereken refakatçinin yapacağı tüm işlerini kurum içinde eğitim almış personellerin yapacağı bildirildi. Bu amaçla verilen eğitim programına il genelinden toplam 19 kişi katıldı.
Afyonkarahisar ve ilçe devlet hastanelerinde görev yapan temizlik personellerine 3 gün süren eğitimlerde; hasta bir insana nasıl yaklaşılması gerektiği, hasta ve hasta yakınları ile etkili iletişim, ilk yardım ile hastaya genel ve fiziksel bakım ile hastane içi hijyen konuları anlatıldı.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu eğitimi düzenleyen ve böyle bir projeyi oluşturanlara teşekkür etti. Temizlik personellerinin hastanelerimiz için olmazsa olmaz kişiler olduğunu ifade eden Erenoğlu özellikle böyle bir projede yer almanın maneviyatının da çok büyük olduğunu dile getirdi. Tüm çalışanlarının kendisi için eşit olduğunu, herkesin amacının evine ekmek götürmek olduğunu da vurguladı.
Sertifika törenine Nükleer Tıp Ünitesinin kurulma çalışmaları için Devlet Hastanesinde bulunan Kamu Hastaneleri Kurumu Merkezi Satın Alma Daire Başkanı Adem Macit ile İdari Hizmetler Başkanı Abdurrahman Temel katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme