'Artık Afyonkarahisar'ın Değişim Vakti Geldi'

CHP Grup Başkan Vekili, Afyonkarahisar Milletvekili Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, başkanlık görevine seçilirse şehrin ufkunu ve vizyonunu geleceğe taşıyacağını belirtti. Köksal, 'Bir oy herşeyi değiştirir. Artık Afyonkarahisar'ın değişim vakti geldi.' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili, Afyonkarahisar Milletvekili, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, İl Başkanı Faruk Duha Erhan, dün sabah 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle planan ancak şehitlerimiz nedeniyle iptal edilen kahvaltı programını Grand Çakmak Otel’de gerçekleştirdiler.

“KÖKSAL’IN BAŞKANLIK SEÇİMİNİ KAZANCAĞINA EMİNİZ”

Programın açılışında konuşan CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, basın mensuplarıyla birarada olmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti. Erhan, “Şehitlerimiz olduğu için programımız biraz gecikti. Planladığımız bu programı ancak bugüne yapabildik. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Gazetecileri, halkımızın haber alma özgürlüğününün sigortası olarak görüyorum. Aynı zamanda kendilerinin bu mesleği özgürce icra edilebilmeleri için bizim en büyük önceliğimizdir. Dolayısıyla bunun için doğru ortamın hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bütün ilçe örgütlerimizin, eski il başkanlarımızın, yeni il başkanlarımızın, Parti Meclisi Üyemizin Afyon’daki tüm CHP’lilerin üzerinde uzlaştığı kişi ve şu anda mevcut adaylar içerisinde de en öne çıkan isim Sayın Burcu Köksal’dır. Sayın Köksal’ın Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını kazanacağına eminiz.” dedi.

Haber

“2015’DEN BERİ ŞEHRİN HER KARŞI TOPRAĞINDA SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN UĞRAŞIYORUM”

CHP Grup Başkan Vekili, Afyonkarahisar Milletvekili Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, davetlerine katılan basın mensuplarının geçmiş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. 2015 yılından itibaren Afyonkarahisar Milletvekili olarak şehrin her karış toprağında, ilçesinde, köyünde, kasabasında nerede bir sıkıntı varsa, nerede bir mağduriyet varsa oraya giderek sorunları yerinde tespit ettim. Sorunların çözümü için muhalefet milletvekili olarak elimden geleni yaptım. Sorunların çözümüne büyük oranda katkı sağladım. Zaman zaman ikili ilişkilerle zaman zaman da milletin kürsüsünde haykırarak sorunların çözümünü sağladım.” diye konuştu.

“AFYON’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ADI ALTINDAKİ RANTSAL DÖNÜŞÜME DUR DEDİK”

Aktif politikada 2015 yılından bugüne gelindiğinde en önemli sorunun şehir merkezinde ki kentsel dönüşüm konusunda ki çabaları olduğuna dikkat çeken Başkan Adayı Köksal, “Kent merekzinde Kentsel Dönüşüm adı altında garip gurebanın elinden emekli insanların yaşadığı ve bazılarının kupon arazi dediği Fakıpaşa, Sümer, Mısrî Mahallelerinde rantsal dönüşüme dur dedik.” şeklinde konuştu.

“AFJET YÖNETİMİNDEKİ DEĞİŞİKLİK HALKLA ALAY EDERCESİNE YAPILDI”

“Kentimizin jeotermal ısınma kaynaklarını yöneten AFJET’in başına liyakatli kişilerin, işinin ehli olan kişilerin getirilmesini istedik.” diyen Köksal, “Ama adeta Afyonkarahisarlı hemşerilerimle hakaret eder gibi alay eder gibi dışarıdan birini getirip AFJET’in başına geçirdiler. Onun da ne kadar işinin ehli olduğunu, liyakatli olduğunu geçtiğimiz günlerde havalar soğuduğunda, insanları nasıl soğukta dondurduğunu, anneleri bebekleriyle başımızın tacı yaşlıları da soğukta kaderine nasıl terk ettiğini hep birlikte gördük.” şeklinde konuştu.

“GÖZBEBEĞİMİZ AFYONSPOR KADERİNE TERK EDİLDİ”

Şehrin gözbebeği spor kulübü Afyonspor’un kaderine terk edildiğini belirten Başkan Adayı Köksal, “Gözbebeğimiz Afyonspor’u kaderine terk ettiklerine ve şu anda ne hale geldiğine, olağanüstü kongreye gittiğine, adeta futbolcuların takımı bırakıp kaçarcasına gittiklerine hepimiz şahit olduk. Ayakkabı değiştirir gibi kaldırım taşı parke taşı değiştirerek, esnafımızı, vatandaşımızı nasıl mağdur ettiklerini hepimiz kamuoyunda gördük. Hafif raylı sistem adı altında 2019 seçimlerinden önce oy isteyip 2023 genel seçimlerinden önce konfetiler patlatıp bir otomobil garajı büyüklüğünde betonla temel atıp, birkaç saat sonra seyyar temeli yerinden kaldırıp Afyonkarahisarlı hemşerilerimle adeta alay ettiklerini, bütün basın camiası olarak sizler de gördünüz.” ifadelerine yer verdi.

“EVLERİ ELLERİNDEN ALINMAK İSTEYENLER İÇİN ADAY OLDUM”

İktidar partisinden referansı olmayan gençlerin Belediye’de görev alamadıklarını iddia eden Başkan Adayı Köksal, şöyle konuştu:  “Memleketimin gencecik pırıl pırıl evlatlarının AK Parti’den referansı olmadığı için Belediye’den nasıl içeri dahi giremediklerinin hepimiz biliyoruz. Bunun gibi daha birçok örnek verebiliriz. Şimdi gelelim neden aday olduğuma. Başta mağdur olan esnaflarımız, işçilerimiz, emeklilerimiz Afyonkarahisar’a yatırım yapmak isteyen, artık Afyonkarahisar gelişsin diyen iş insanlarımız için aday oldum. ‘Burcu hanım lütfen aday olun AFJET’e para ödüyoruz ama soğukta donuyoruz.’ diyen annelerimiz, hemşerilerimiz için aday oldum. AK Parti’den yeterli referansı olmadığı için işe giremeyen gençlerimizin ağlayan anneleri için aday oldum. Her maçta mağlubiyet yaşayıp kahrolan Afyonspor taraftarları için, Afyonkarahisar’da voleybol ve basketbol severlerin feryadı için aday oldum. En önemlilerinden bir tanesi dillerinde kentsel dönüşüm dedikleri, ama aslında akıllarında rantsal dönüşüm olan 3 kuruş vererek kör kuruşa evleri ellerinden alınmak isteyen Fakıpaşa, Sümer, Mısri Mahallerinin sakinleri için adayım.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ANLAYIŞLARI KENDİLERİNİ VE YANDAŞLARINI ZENGİN ETMEK”

Önümüzdeki günlerde Afyonkarahisara ilgili projelerimizi kamuoyuyla paylaşmak için medya ile sıkça biraraya geleceğini dile getiren Köksal, şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm yapılması gereken Sümer, Mısri, Fakıpaşa Mahallelerindeki yaşayan hemşerilerimizin ceplerinden bir kuruş dahi para ödemeden, onları ev sahibi yapacağız. Projemiz hazır detayları ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşacağız. Arkadaşlar söyledi. Rakiplerimden aday olan bir beyefendi ilk işlerinin kentsel dönüşüm olacağını söylemiş. Onların kentsel dönüşümden anladıkları tek şey kendilerini ve yandaşlarını zengin etmektir. Onların cebini doldurmaktır. Sosyal medyamda açıkladım. AFJET’te projemiz hazır. Alternatif sıcak su hattı döşeyerek Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimi soğukta battaniye altında elektrikli sobaya muhtaç etmeyeceğim. Yine AFJET’te hazırladığımız projelerle hemşerilerimizin daha ucuza ısınmasını sağlayacağız. Afyonspor mutlaka ama mutlaka kurumsallaşacak. Medya önünde tüm Ayonspor taraftarına söz veriyorum. Beş yıl içerisinde Afyonspor hak ettiği süper lig de olacak. Voleybol ve basketbol konusunda da Afyonkarahisar’ın adını tüm Türkiye’de duyulacak.”

“ZAFER KART PROJEMİZLE DÜŞÜK GELİRLİLERİMİZ KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAK”

Şehit yakınları ve gazilerimizin derneği için bir bina inşa etme düşüncesinden söz eden Başkan Adayı Köksal, şunları kaydetti: “Şehit yakınları ve gazilerimiz için yapacağımız dernek binasında düğün salonu, toplantı salonu olacak. Bu derneğimizle Belediye arasında köprü oluşturacak iletişimi sağlayacak, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin rahatça hizmetten faydalanabilmelerini sağlayacak bir birim oluşturacağız. Belediyelerde işe alımlarda kimse amca, dayı, parti referansı aramak zorunda kalmayacak. Afyonkarahisarlı gençlerimizde liyakati esas alacağız. Diyeceksiniz ki Burcu hanım projelerinizi açıklıyorsunuz. Doğru arkadaşlar daha düşük gelirli ailelerdeki öğrencilerimiz için internet, kırtasiye, süt ve kantin desteği projemizde hazır. Zafer Kart projemizle düşük gelirli ailelere vereceğimiz yardımlarla düşük gelirli hemşerilerimiz kimseye muhtaç olmadan yaşayacak. Bir elin verdiğini öteki el görmeyecek. Zafer Kart projemiz sayesinde hem küçük esnafımız kazanacak hem de hemşehrilerimiz kimseye muhtaç olmadan yaşayacak Projenin detaylarını daha sonra açıklayacağım.”

“MÜLTECİLERİN AFYON’DAN AYRILMALARI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM”

Köksal, sözlerini şöyle tamamladı: “En düşük emekli maaşı alan ve en düşük emekli maaşının altında da maaş alan dul ve yetimlerimiz için. Her yıl kış aylarında doğalgaz ve yakacak yardımı da vereceğiz. En önemli konulardan biride şudur. Bizim Anadolu’da misafirlik 3 günlük derler. Ama görüyoruz ki başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerin misafirlikleri fazlasıyla uzadı. Artık misafirlikten çıktı. Bir kere Afyonkarahisar’da rahatlıkla iş yeri açabilmelerine engel olacağım ve mültecilerin Afyonkarahisar’dan ayrılmaları için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Burada bir kez daha medyanın huzurunda hemşerilerime söz veriyorum. Şimdilik burada sözlerime son veriyorum. İlerleyen günlerde projelerimizi tüm detaylarıyla birlikte açıklayacağımız bir toplantı daha gerçekleştireceğiz. Ama şunu da söylemeden geçmeyeyim. Afyonkarahisar Belediyesinin gelirleri Afyonkarahisar halkına hizmet etmek için yeterde artar bile. Siz yeter ki parayı doğru projede doğru yerde kullanın, çarçur etmeyin. Hemşehrilerime söz veriyorum, garip gurabanın tüyü bitmemiş yetimin Afyonkarahisarlı hemşerimin bir kuruşunu dahi heba etmeyeceğim. Bir harcama yaparken 40 düşünüp bir harcayacağım. Sözde değil özde Ege’nin incisi Afyonkarahisar yapacağım. Şehrimizi Eskişehir gibi bir dünya kenti haline getireceğim. Bunun için projelerimizde, ekibimizle Allah’ın izniyle hazır. Hemşerilerimden tek isteğim, vatanını, milletini seven İstiklal Savaşı Gazisi İsmail Çavuş’un torunu Afyonkarahisar’ın hakkını, hukukunu her yerde, her ortamda her alanda savunmuş olan bu kardeşinize bu seçimde Belediye Başkanı olarak şans vermeleridir. Bir oy her şeyi değiştirir. Afyonkarahisar’da artık değişimin vakti gelmiştir.”

Bakmadan Geçme