Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arslan: MEB belirsizlikleri gidermeli

Arslan: MEB belirsizlikleri gidermeli

Memur-Sen İl Temsilcisi Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, uzaktan eğitim-öğretim faaliyetlerinin ne zaman ve ne şekilde başlayacağı ile öğretmenlerin görevlerini yerine getirmelerinde yaşanan belirsizliğin giderilmesini istediklerini belirtti

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Divan Kurulu Toplantısı Erenler bölgesinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Şube yönetim kurulu üyeleri, kadınlar komisyonu, denetleme ve disiplin kurulu, ilçe yönetim kurulları pandemi nedeniyle birer temsilci ile katıldı.
“SAHADA OLDUK,
İSTİŞAREDE BULUNDUK”
Maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde icra edilen toplantı, pandemi döneminde gerçekleştirilen ilk yüz yüze toplantı oldu. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Mustafa Arslan şunları kaydetti: “Yeni eğitim-öğretim yılı ve toplantımız hayırlara vesile olsun. Yaklaşık iki yıl içerisinde 20 bin kilometre üzerinde yol yaptık. İlçelerimiz iki defa ziyaret etme imkanı bulduk. Belediye Başkanlarımızla, Kaymakamlarımızla, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ve personeli ile ve okullarda müdür, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimizle buluşma ve istişarelerde bulunma imkanı bulduk. Sendika faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız hakkında bilgiler verdik. Merkezde bulunan okullardaki idareci, öğretmen ve eğitim çalışanlarını ziyaret ederek, sahada olduk. Karşılıklı istişarelerde bulunduk.’’ dedi.
“EROL BATAL KIZ YETİMHANESİNDE
SONA GELİNDİ”
Mustafa Arslan, Afyonkarahisar Belediyesi, Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği, İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği olarak “Bir Yetim, Bir Dilek, Bir Yetimhane” projesine verdikleri katkılardan söz ederek, “Afyonkarahisar ayağında yetimlerimizin hayallerini gerçekleştirdik. Çad Encemine’de yapımına başlanılan sendikamızın da sadaka-i cariyesi olacak ‘Erol Battal Kız Yetimhanesi’nde’ sona gelinerek yapımı tamamlandı. Yetim cıvıltıları ile şen olmasına az kaldı inşallah. Genel Merkezimiz, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, fiilen yüz yüze eğitime geçilmesi beklenmeksizin yönetici ve öğretmenlerin ders dağılımlarının yapılarak haftalık ders yüklerinin belirlenmesini talep etti. Sınıflar itibarıyla yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih ile usul ve esaslarının belirlenmesi, il veya ilçe özelinde yetki aktarımı suretiyle salgın riskinin olmadığı yerler için esnek karar alma süreçlerinin hayata geçirilmesi de talepler içerisinde yer alıyor. Yüz yüze eğitimin mümkün olmadığı süreçte ve yerlerde uzaktan eğitimin 21 Eylül 2020 tarihi itibarıyla müfredatın izlendiği uzaktan eğitim faaliyetlerine başlanması konularında adım atılmasını istedik.” ifadelerini kullandı.
“BAKANLIKTAN SOMUT ADIMLAR BEKLENİYOR”
Eğitim-öğretime başlamayan sınıflar hakkında da net bir açıklama yapılmadığına değinen Arslan sözlerini şöyle tamamladı: “Yüz yüze eğitim faaliyetine hangi sınıflarda hangi tarihte başlanacağı, yüz yüze eğitim verilmeyecek ise sınıflara ilişkin müfredat açıklanılmadı. EBA TV başta olmak üzere uzaktan eğitim platformları ne zaman ve hangi program dâhilinde işleneceği de açıklığa kavuşturulmamıştır. Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim-öğretim faaliyetlerinin ne zaman ve ne şekilde başlayacağı ile öğretmenlerimizin görevlerini yerine getirmelerinde yaşanan bu belirsizliğin giderilmesi ve eğitim kurumlarının, yönetici ve öğretmenlerin planlama yapabilmesi için Bakanlıktan somut adımlar atmasını, açık ve net kararlar almasını talep ettik.” Toplantı yıl boyunca yapılacak çalışmaların planlaması, ilçe temsilcilerinin değerlendirmeleri ile tamamlandı. >> Kocatepe Haber Merkezi