• Haberler
  • Genel
  • Arslan: 20 bine yakın üye 3 ayda sendikadan koparıldı

Arslan: 20 bine yakın üye 3 ayda sendikadan koparıldı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikası'nın Başkanlar Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada tehditlere karşı sert çıktı. Arslan, 20 bine yakın üyenin 3 ayda sendikadan koparıldığını söyledi   Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert’in katılımıyla Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplantısı 9 Ekim 2021 Cumartesi günü Korel Termal [&hellip]

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikası’nın Başkanlar Kurulu Toplantısında yaptığı
konuşmada tehditlere karşı sert çıktı. Arslan, 20 bine yakın üyenin 3 ayda sendikadan koparıldığını söyledi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert’in katılımıyla Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplantısı 9 Ekim 2021 Cumartesi günü Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve sendikanın il başkanları katıldı.
“ÖZ SAĞLIK İŞ VE HAK İŞ FARKLIDIR”
Toplantının açış konuşmasını Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert yaptı. Kovid-19 pandemisiyle mücadele de tüm sendika üyesi sağlık çalışanlarının son derece yoğun, stresli, yorgun geçen günlerden geldiğini söyleyen Sert, “Pandemi şartlarında geceli gündüzlü hizmet vermekten, sahada koşturmaktan, üyemizin derdi ile dertlenmekten, çözüm aramaktan, teşkilat yapımızın eksikliklerini tamamlamaktan, kurumsal yapımızı bir an önce tamamlama telaşımızdan yoğun dönemler yaşayıp yorulduk. Toplantı salonunda bulunan tüm arkadaşlarım, ben, genel merkez yöneticilerimiz, komitelerimiz, temsilcilerimiz bu davaya hizmet veren tüm yol arkadaşlarım, herkes için yoğun bir süreçten geçtik. Ama biz farklıyız. Öz Sağlık-İş Ailesi farklı, Hak-İş Ailesi farklıdır. Bizler herkesin yaptığı sendikacılıktan ayrı bir sendikal anlayışı ülkemiz çalışma hayatına oturtabilmek adına herkesten daha fazla yorulacağız. İşçinin, emekçinin, üyenin güvenini kazanmak için yorduğumuz bu bedenleri, ilkelerimiz, değerlerimiz ışığında sendikacılık yapmak için gerekirse biraz daha yoracağız.” dedi.
“AFYON ÖZEL BİR İLDİR”
Toplantının ikinci konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Afyonkarahisar’a ilk kez gelenler için şehrin özellikleri hakkında bilgiler veren Zeybek, “Afyon dört yol kavşağında İç Anadolu’yu Egeye, Akdeniz’e, Marmara’ya bağlayan yine Ege’yi Doğu’ya, Güneydoğu’ya, İç Anadolu’ya bağlayan dört yol kavşağında kendi kendine yetebilen bir kenttir. Orta gelirli bir memurun hayatını çok rahat idame ettirebileceği nezih bir kenttir. Termalin başkenti diyoruz, yeraltından 130 santigrat derece ısıda çıkan termalden enerji üretiyoruz. Bu enerjiyi turizm sektöründe, seracılık sektöründe, 35 bin konutun ısıtılmasında kullanıyoruz. Seracılık ilimizde Antalya’lı bir firma tarafından kurulmuştu. Kentimiz güneş ışınlarının seracılığa en uyumlu olduğu bir coğrafyadır. Kentimizde gece ve gündüzdeki ısı farkı neredeyse 16 dereceyi bulabilmektedir. Gece, bitki uyku moduna girmeden üretime devam etmektedir. Sahil kentlerinde bir kök domatesten 35 kilo ürün alınırken buradan 60 kilo ürün alınabilen ender illerden özel olan bir kentiz.” diye konuştu.
“ZORLA ÜYELİK BASKISININ
BELGELERİ ELİMİZDE”
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “696 sayılı KHK’den önce bütün kamu kurumlarında çalışan işçi sayıs 180 bindi. Türkiye’deki en büyük çalışma hayatı reformuyla işçi sayısı belediyelerde yaklaşık 500 bin, diğer kamu kurumlarında ise 700 binin üzerine ulaşmıştır. Türkiye’nin zor bir bölgededir. Ülkemizin istikrarsızlaştırılması için hainler içeride ve dışarıda boş durmuyorlar. Sendikacılığımızı eleştirenler, bize karşı o kadar ileri gittiler ki iş yerlerimize saldırıyorlar. CHP’li bazı belediyelerle iş tutuyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesinde olduğu gibi. Buradan Mansur Yavaş’a sesleniyorum; bizzat iş birliği yaptığınız ve bu iş birlikçi sendikalara işçilerimizi, üyelerimizi zorla üye yaptırmak istendiğinin bir kısım belgeleri elimizde ve bunları kamuoyuyla paylaştık. İşçilerimizin iradesini yok sayan bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Bir kısım sözde sendikaları üzerimize saldılar. İşverenin tehditleriyle arkadaşlarımız sendikalarından koparılmak istendi. Bu tehditler o kadar ileriye gitti ki Mansur Yavaş’ın atadığı bir kısım sözde işveren vekilleri, işçileri toplayarak ‘Mansur Yavaş’ın talimatı var, Türk-İş’e bağlı şu sendikalara geçeceksiniz.’ dediler. Kayıtları ve videoları var.” dedi.
“GELECEĞİNİZ VARSA GÖRECEĞİNİZDE VAR”
Baskılara karşı tepki verdiklerinin altını çizen Arslan, “Mansur Yavaş’ı da bu yanlışı düzeltmeye davet ettik. Ne yazık ki başaramadık. 20 bine yakın arkadaşımız 3 ayda sendikalarımızdan koparıldılar. İşveren ile CHP ve Belediye Başkanının, bir kısım sendikaların iş birliğiyle, baskıyla ve tehditle, istifa etmeyenler işten atıldılar. İstifa edenleri de sendikalarımızdan kopardılar. Sonra da konu yargıya gitti. Şimdi de bizi ‘İtiraz ederseniz ve itirazı çekmezseniz Hak-İş’i basacağız.’ diye tehdit ediyorlar. Gelin bakalım, geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bu kadar yüzsüzlüğe de pes doğrusu.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme