Arsadan gelen para yatırımlarda kullanılacak

YÜNTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Sarlık, 11 Eylül Salı günü şirket salonunda gerçekleştirilecek olan Afyon Ekmek'in faaliyet gösterdiği gayrimenkulün açık artırma usulü ile satışı öncesi Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.'FİNANSMAN İHTİYACI GİDERİLECEK'Genel Müdür Mehmet Sarlık, YÜNTAŞ A.Ş. olarak son dönemde şehir içi ulaşımla ilgili büyük bir yatırım gerçekleştirildiğini söyledi. Toplu taşıma için yaklaşık 17 milyon [&hellip]

YÜNTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Sarlık, 11 Eylül Salı günü şirket salonunda gerçekleştirilecek olan Afyon Ekmek’in faaliyet gösterdiği gayrimenkulün açık artırma usulü ile satışı öncesi Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.
“FİNANSMAN İHTİYACI GİDERİLECEK”
Genel Müdür Mehmet Sarlık, YÜNTAŞ A.Ş. olarak son dönemde şehir içi ulaşımla ilgili büyük bir yatırım gerçekleştirildiğini söyledi. Toplu taşıma için yaklaşık 17 milyon liralık bir yatırım yapıldığını belirten Sarlık, “Finansman ihtiyacımızı karşılayabilmek amacıyla şirketimizin öz malı olan bir arsayı satışa çıkarmak durumunda kaldık. Bunun satışıyla finansman ihtiyacımızı gidereceğiz. Bilindiği üzere şehir içi ulaşımla ilgili meblağı karşılamak şu anda çok sayıda yatırıma girmiş olan şirketimiz için finansman sıkıntısı oluşturmuştu. Bu arsanın satışı tamamen bu ihtiyaç için gerçekleştirilecek.” dedi.
“KAMUOYUNA DUYURU YAPILDI”
Selçuklu Mahallesi, Ali Çetinkaya Bulvarı No: 9 adresinde bulunan ve şu anda Afyon Ekmek’in faaliyet gösterdiği taşınmazın satışının 11 Eylül Salı günü öğleden sonra saat 14:00’de yapılacağını belirten Sarlık, “İhale şirketimizin eğitim salonunda yapılacak. İhale Komisyonumuz oluşturuldu. İhaleyi açık artırma yöntemiyle yapacağız. Katılımcılar istediğimiz belgeyi verdikten sonra komisyon huzurunda açık artırma ile satış işlemine iştirak edecekler. Satışla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Satışın kamuoyunda duyurulmasına yönelik gazete ilanları resmi yoldan yapılmış ilanlarımızın yanında çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. İş dünyasına, iş adamlarımıza gerekli bilgilendirmeler yapıldı. ATSO aracılığıyla işadamlarımızın bulunduğu sivil toplum örgütlerine duyuruları yaptık. İnşallah bugün katılımcıların arsa satışımıza ilgi duyacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.


“ARSA ALICILAR İÇİN CAZİP”
Satışı yapılacak olan arsanın ticari alan içerisinde kaldığına dikkat çeken Sarlık şöyle konuştu:
“Yaklaşık 4 bin 33 metrekarelik bir alanımız var. Bu alan ticari artı konut alanı olarak görünüyor. Buraya dört katlı işyeri yaklaşık 16,5 metre yüksekliğinde kapalı alana sahip bölüm yapılabiliyor. Ayrıntı verecek olursak; Burası hmax 16,5, 4 kat, emsal 1,5, toplamda 6 bin 49 metrekarelik kapalı alan yapılabilecek bir arsamızdır. Şu an ki muhammen bedeli 8 milyon liradır. Kent merkezide ticari ve konut alanı olarak böyle bir arsanın alıcıları açısından oldukça cazip olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu arsa kent merkezinde gelişmekte olan hemen Uydukentin girişinde bir bölgede yer alıyor. Etrafımızda nitelikli yapıların yükseldiğini görüyoruz. Bu nedenle yatırımcıların ilgi gösterecekleri cazip bir yatırım olacağını düşünüyorum. Avantajlı bir yatırım, değerlendirilmesinde fayda var.”
“ÜÇ TAKSİTTE ÖDEME İMKÂNI”
Mehmet Sarlık, ihaleye katılmak isteyenlerin gerçek ya da tüzel kişi olmalarına bağlı olarak istenilen belgelerle ihale saatinden önce başvuru yapmaları gerektiğini hatırlattı.
Sarlık sözlerine şöyle devam etti: “8 milyon liralık muhammen bedelle başlayacak olan açık artırma sonrasında alıcılar satış bedelinin yüzde 40’nı, 15 gün içerisinde satış işleminden sonra ödeyecekler. Geriye kalan yüzde 30 ve kalan yüzde 30’nu birer aylık vadeli olacak şekilde toplamda üç taksitte ödeme imkânına sahip olacaklar. Bu vesile ile bunu da kamuoyuna iletiyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme