• Haberler
  • Genel
  • Arsa mağdurları arsalarına kavuşuyor – Kocatepe Gazetesi

Arsa mağdurları arsalarına kavuşuyor – Kocatepe Gazetesi

23 yıl önce Sandıklı Belediyesi'nin yaptığı kafa parseli şeklinde ki çalışma ile toplu konut alanından arsa satın alarak ücretlerini ödeyen, ama tapularını bir türlü alamayan arsa mağdurları arsalarına kavuşuyor 1988 yılından beri 174 vatandaşın mağdur olduğu konuya çözüm için Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol Belediye Düğün Salonu'nda arsa mağdurlarıyla bir araya geldi. Arsa mağduru 174 [&hellip]

Arsa mağdurları arsalarına kavuşuyor

23 yıl önce Sandıklı Belediyesi’nin yaptığı kafa parseli şeklinde ki çalışma ile toplu konut alanından arsa satın alarak ücretlerini ödeyen, ama tapularını bir türlü alamayan arsa mağdurları arsalarına kavuşuyor

1988 yılından beri 174 vatandaşın mağdur olduğu konuya çözüm için Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol Belediye Düğün Salonu’nda arsa mağdurlarıyla bir araya geldi. Arsa mağduru 174 vatandaşın katıldığı toplantıda Belediye Fen İşleri Müdürü A.Osman Düz tarafından arsa mağdurlarına yapılan parselasyonlar anlatıldı ve ön bilgi verildi.
23 yıllık sorunu Başkan Elibol çözüme kavuşturacak
23 yıl önce arsa paralarını ödeyip, tapularını alamayan arsa mağdurlarının sorunlarına çözüm için düzenlenen toplantıya arsa mağduru vatandaşlar ve yakınları yoğun ilgi gösterdi. 23 yıllık sorunlarına çözüm arayan vatandaşlara çözüm yolunu anlatan Belediye Başkanı İsmail Elibol, “1988 yılından 1993 yılına kadar Belediye’den arsa alıp dönemin yönetimi tarafından kafa parseli tabir edilen bir yöntemle TOKİ’nin alt kısımlarında bulunan bölümde vatandaşlardan para alınarak yer tahsisi yapılmış. Çıkan aksaklıklardan dolayı vatandaşlara tapuları verilememiş. Bazı vatandaşlar mahkemeye başvurmasına rağmen talep reddedi-lerek çözüm bulunamamıştır.
“Yaklaşık bir yıldır konu üstünde çalıştık”
Fakat biz bir yıla yakın bir zamandır yaptığımız çalışmalar sonrasında parselasyon yaparak ve arsa mağdurlarının dosyalarına tek tek ulaşarak konuyu inceledik. Arsa mağdurlarının arsalarına kavuşabilmeleri için uygun yol olan mağdurlar arasından 7 kişinin kooperatif kurması diğer mağdurlarında kooperatife üye olması gerekiyor. Parasını ödeyen kişilerden para talep etmeksizin eksik olan kişilerinde paralarını tamamlamasıyla arsalarına sahip olabilecekler. Zamanında dişinizden tırnağınızdan artırdığınız para ile buralara yatırım yapmışsınız. Bunu görmezlikten gelmek mümkün değildi. Bu yüzden hakkınızı savunmak adına bu konuya hasiyetle yaklaştık” dedi.
Konuşması sonrasında da arsa mağdurlarının sorularını dinleyip tek tek vatandaşları bilgilendiren Belediye Başkanı İsmail Elibol; ”23 yıldır hiçbir dönemde bu sorun çözülememiş. Sizler mağdur olmuşsunuz. Bizler sizi bu mağduriyetten kurtarabilmek için elimizi taşın altına koyduk.”dedi.
Arsa mağdurları Başkan Elibol’a minnettar
23 yıllık sorunlarına çözüm için toplantıya katılan arsa mağdurları Belediye Başkanı İsmail Elibol’a toplantı sonunda teşekkür ederken; ”Şimdiye kadar tüm Belediye Başkanlarına mağduriyetimizin giderilmesi için müracaat ettik. Ama kimse oralı olmadı. Belediye Başkanımız İsmail Elibol’a sorunumuzu aksettirdikten sonra kısa sürede çözmeye çalışacağını belirtti. Geçtiğimiz haftalarda bu toplantının ilanını duyduğumuzda da açıkca pek ümidimiz yoktu. Ama Başkan Elibol konuyu araştırıp çok güzel bir çözüm yolu bulmuş. Toplantıdan sonra 23 yıllık sorunumuzun çözüleceği kanısına vardık. Kendisinden Allah razı olsun. Belediye Başkanı İsmail Elibol’a ve ekibine çok teşekkür ederiz.“ dediler.
Konunun çözümü kooperatif kurulacak
Zaman zaman mağdurların söz alıp konu hakkında sorularını yönelttiği toplantıda, arsa mağdurları tarafından belirlenen Recep Coşar, Ali Tuncay, H. İbrahim Özçevik, Mehmet İleri, Arif Avan, Mustafa Saylık, Veli Yaşar, Rüştü Altınay, Hüseyin Özen, Ahmet Diker, Yaşar Demir, Ahmet Mezgil, Mehmet Karakurt isimlerine kooperatif kurulması için yetki verildi. Bu kişiler kooperatifin kurulması ve mağdurlar ile belediye arasında köprü görevi görerek sorunun çözüme kavuşmasında görev alacaklar.

Bakmadan Geçme