'Arkasında durulacak tek yer adalettir'

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, vatandaş olarak kişilerin değil adaletin yanında durulması gerektiğini vurguladı. Arslan, 'Arkasında duracağımız tek yer adalettir' dedi   Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan yaptığı açıklamada gündemdeki konuları yorumlayarak görüşlerini aktardı. 'SAVCI EYÜP AKBULUT GÖREVİNE İADE EDİLMELİ' SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, zenginlerin otellerde keyif sürdüğü [&hellip]

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, vatandaş olarak kişilerin değil adaletin yanında durulması
gerektiğini vurguladı. Arslan, “Arkasında duracağımız tek yer adalettir” dedi

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan yaptığı açıklamada gündemdeki konuları yorumlayarak görüşlerini aktardı.
“SAVCI EYÜP AKBULUT GÖREVİNE İADE EDİLMELİ”
SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, zenginlerin otellerde keyif sürdüğü fakirlerin evlerinde hapis olduğu, küçük esnafın gelirlerinin zincir marketlere ve internet sitelerine aktarıldığı bir hafta sonunun daha geride bırakıldığını belirtti. Arslan, “Geçtiğimiz hafta yürekli, yiğit bir savcımız, Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut pandemi süreci ile ilgili bir takım açıklamalar yapmıştı. Özetle; sokağa çıkma yasaklarının kanunlara ve Anayasa’ya uygunsuzluklar olduğunu, maske ile ilgili sıkıntılar olduğunu, maske ile ilgili açılan bir davanın hukuksuz bir şekilde bekletildiğini, PCR testlerinin güvenilirliği, aşı konusundaki şüphelerini gibi pek çok konuda hukuka aykırı durumlar gözlemlediğini ve bunun sonucunda soruşturma başlattığını bildirmişti. Arkasından HSYK savcı hakkında soruşturma başlatarak savcıyı geçici olarak görevden uzaklaştırdığını duyurmuştu. HSYK’nın da yaptığı bu hatadan geri dönerek savcıyı görevine iade etmeye ve bu asil duruşundan dolayı savcıya bir teşekkür plaketi vermeye davet ediyorum.” dedi.
“DEVLET VİDEOLAR HAKKINDA GEREĞİNİ YAPMALI”
“Bir vatandaşın” iktidar mensuplarının kirli işleri olduğunu iddia eden videoları yayınlandığına değinen Orhan Arslan, “HSYK burada devreye girmeli ve vatandaşın iddialarını ıspatlayacak belgelerinin olup olmadığını araştırmalıdır. Eğer iddialar doğru ise gereğini yerine getirmelidir. Yalan ise açıklamaları yapan şahsı kamuoyunu meşgul etmekten ve iftira atmaktan cezaevine koymalıdır.” ifadelerini kullandı.
“AKARYAKITA YAPILAN
67 KURUŞLUK ZAM KALDIRILMALI”
Sokağa çıkma yasakları, işyerlerinin kapalı olması, okulların kapalı olması gibi sebeplerle ticari araç sahipleri sıkıntılı günler yaşandığını belirten Arslan şu ifadeleri kullandı: “Böylesine sıkıntılı günlerde zor da olsa ekmeğini kazanmaya çalışan esnafa destek olması beklenirken yapılan ÖTV düzenlemesi ile motorine 67 kuruş zam yapılmıştır. Bu zam ile zaten can çekişmekte olan esnaf daha da zor şartlara itilmiştir. Esnaf zaten vergisini verdiği mazotun bir ÖTV ile tekrar vergi alınmaktadır. Öte yandan çiftçi tohum, ilaç, gübre, işçilik gibi maliyetlerin yanında kuraklık sebebiyle bir de sulama maliyeti omuzlarına binmiştir. Sulama çoğunlukla mazot ile yapıldığından gelen zam çiftçimizi de mağdur etmiştir. Çiftçinin ürünü nakliye ile vatandaşımıza ulaşmaktadır. Nakliyecinin mazotu yüksek alması nakliye ücretini ve dolayısıyla ürünün fiyatını artıracaktır. Bunun sonucunda zaten fiyatları pahalı gelen vatandaşımıza daha pahalı ürün ulaşmış olacaktır. Bu sebeplerden dolayı yapılan ÖTV zammının en azından çiftçilere ve ticari araçlara yansıtılmaması gerektiğini belirtmek isterim.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme