• Haberler
  • Genel
  • Arkadaşınıza 'Hayır' diyebilmelisiniz – Kocatepe Gazetesi

Arkadaşınıza 'Hayır' diyebilmelisiniz – Kocatepe Gazetesi

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Büro Amirliği ile Atatürk Anadolu Lisesi, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması için bir seminer verdi. Afyon Lisesi Konferans Salonu’ndaki seminerde konuşan Psikolog Sema Yücel, zararlı alışkanlıklara en çok arkadaş vasıtasıyla başlanıldığına dikkat çekti Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda madde bağımlılığı ve [&hellip]

Arkadaşınıza “Hayır” diyebilmelisiniz

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Büro Amirliği ile Atatürk Anadolu Lisesi, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması için bir seminer verdi. Afyon Lisesi Konferans Salonu’ndaki seminerde konuşan Psikolog Sema Yücel, zararlı alışkanlıklara en çok arkadaş vasıtasıyla başlanıldığına dikkat çekti

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan korunmaya yönelik seminere katıldı. Seminerde konuşan Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Muhtar Demirci, “Toplumumuzda ve gençlerimizde zararlı alışkanlıkları önleme adına Toplum Destekli Polisimiz ve Emniyet Müdürlüğü ile işbirliğine gittik. Beraber çocuklarımızı bu zararlı alışkanlıklardan, bağımlılık yapan madde-lerden nasıl koruruz, bu konuda neler yapabiliriz, ortak akıl geliştirerek böyle çalışmanın uygun olacağını düşündük” dedi.
Önleyici polislik hizmeti veriliyor
Toplum Destekli Polis Büro Amiri Ebru Topbaş ise önleyici polislik hizmetleri verdiklerini kaydetti. Topbaş, “Biz önleyici polislik hizmetleri vermekteyiz. Önleyici polislik hizmetleri çerçevesinde bu tür eğitimler ve seminerler vermekteyiz. Atatürk Anadolu Lisesi Müdürlüğünden bize böyle bir talep geldi. Gençlerin zararlı alışkanlıklara neden olan maddelerden korunmasıyla ilgili bir seminer vermemiz adına. Biz de emniyet müdürlüğü olarak psikologumuzla birlikte bir prog-ram düzenledik” diye konuştu.
“Hayır” demek imkansız değil
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Büro Amirliği’nden Psikolog Sema Yücel de madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklar konusunda arkadaş çevresinin önemine dikkat çekti. Zararlı alışkanlıkların bağımlı bir arkadaş vasıtasıyla başladığını vurgulayan Yücel, “Arkadaşlarımızdan bir kötülük gelmeyeceğini düşündüğümüz için onların verdikleri bir maddeyi geri çevirmeyebiliyoruz. Ayrıca arkadaş grubundan dışlanma baskısı da bizi bu maddelere yönlendiren etkenler arasında. Arkadaş baskısı karşısında ‘Hayır’ diyebilmek zor, ama imkânsız değil. Söz konusu olan sizin hayatınız, dolayısıyla ‘Hayır’ demelisiniz” dedi.
Bağımlılığın etkisi hemen görülmüyor
Zararlı alışkanlıkların başlamasında “Bir kereden bir şey olmaz” düşüncesinin de belirleyici olduğuna dikkat çekti. Yücel, “Bir kereden bir şey olmaz yerine ‘Denemesem de olur’ dersek, madde bağımlılığından kurtuluruz. Hiçbirimiz Süperman değiliz. Bağımlılığın getirdiği zararlar birden ortaya çıkmaz. Zamanla bağımlılığın olumsuz sonuçlarını görürüz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme