Arkadan bağlanan emniyet kemeri ölüm getirdi

Afyonkarahisar’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Park halindeki kamyona çarpan araçta hayatını kaybeden Y.D.’nin emniyet kemerinin arkasından takılı olduğu kazada, çarpışma öncesi fren yapan aracın hız kadranının 80 kilometrede takıldığı dikkat çekti Ankara’yı, İzmir, Antalya ve İstanbul’a bağlayan D300 karayolunda 42 LF 400 plakalı TIR, park etti. Bir kişinin öldüğü, [&hellip]

Arkadan bağlanan emniyet kemeri ölüm getirdi

Afyonkarahisar’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Park halindeki kamyona çarpan araçta hayatını kaybeden Y.D.’nin emniyet kemerinin arkasından takılı olduğu kazada, çarpışma öncesi fren yapan aracın hız kadranının 80 kilometrede takıldığı dikkat çekti

Ankara’yı, İzmir, Antalya ve İstanbul’a bağlayan D300 karayolunda 42 LF 400 plakalı TIR, park etti. Bir kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı kaza, dün öğle saatlerinde M.G.’nin Afyonkarahisar çevre yolunda kamyon garajı olarak bilinen Nakliyeciler Sitesi’nin karşında, sürücüsü olduğu TIR’ı yasak olmasına rağmen hiç bir uyarı levhası bırakmadan park etmesi nedeniyle yaşandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre Ankara yönünden İzmir-İstanbul yönünde seyreden 45 SS 964 plakalı otomobil TIR’a arkadan büyük bir hızla çarptı.
Çarpma sonrası araç büyük hasar alırken araçta bulunan şoför 53 yaşındaki S.S.,
M.D. ve ismi belirlenemeyen bir kişi daha yaralanırken, 55 yaşındaki Y.D. ise hayatını kaybetti. Yaralılara ilk müdahaleyi polisler yaparken, araçta sıkışan S.S. sivil savunma yardımıyla çıkarıldı. Kazada hayatini kaybeden Y.D.’nin emniyet kemerini arkasından koltuğunun üzerinden bağladığı görüldü. Emniyet kemeri takmamış olması nedeniyle kafasını ön konsola çarpan Y.D.’nin, parçalanan yüzünün görülmemesi için polisler Y.D.’nin cansız bedenini battaniyeyle kapattılar.
Kaza sonrası emniyet ekipleri olay yerinde uzun süre inceleme yaparken aracın TIR’a çarpmadan önce fren yaptığını tespit ettiler. Fren yapmasına rağmen hız kadranı saatte 80 kilometrede takılan aracın gaz ve fren pedallarının da geriye düştüğü görüldü.
Olay sonrası Ankara-İzmir, İstanbul yolu bir süre tek şeritten verildi. Karayolunu kullanan sürücüler kazayı meraklı gözlerle izledi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme