Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

ARJANTİN – NİJERYA MAÇI VE ŞEREF SONGÜR ÜZERİNE

Kocatepe Gazetesi 18 Haziran 2010 Cuma 03:00:00
  Dünyaca ünlü bir meşrubat firmasının davetlisi olarak 9-14 Haziran 2010 tarihleri arasında Güney Afrika’nın başkentlerinden birisi olan Johannesburg’a uçtuk. 83 kişilik Türk kafilesi; 60.000 kişilik devasa bir stadyumda Arjantin- Nijerya milli takımlarının karşılaşmasını izledi. 83 kişilik Türk heyetinde bulunan herkes Müslüman Nijerya’nın kaçırdığı gollere üzüldü. Çok güzel bir maç izledik. Çok güzel bir 5 gün geçirdik. Ve en önemlisi heyette bulunan çok güzel ve çok özel insanlarla tanıştık, kaynaştık. Güney Afrika gezisinde bulunan heyet üyesi arkadaşların çoğu gıda ve meşrubat pazarlama zincir mağazası ve ünlü restoran sahiplerinden oluşuyordu. İçlerinde Makro Market, Çetinkaya Mağazaları, Altunbilekler, Rammar, Onur Group, Sarıyer Marketler zinciri, Baş Gimaş ve Öztürkler Gıda gibi büyük firmaların sahipleri ile Ankara’dan Kebap 49 ile Hacı Mehmet restoranlar zinciri patronları da bulunuyordu. İşte bu güzel ve özel insanlardan birisi olan TÜRKİYE PERAKENDECİLER FEDERASYONU Başkanı Şeref SONGÜR’ü ve temsil ettiği federasyonu size tanıtmak istedim. Ve Şeref SONGÜR’ ü konuşturdum. Şeref Başkan sonderece mütevazi, büyüdükçe küçülen vizyon sahibi bir işadamı, bir lider. Ve adam gibi adam. Yaklaşık 6000 mağazada 500 bin çalışanı olan ,bir sektörü temsil eden Şeref SONGÜR Türkiye’deki perakendecilik sektörüne bir disiplin getirilmesi gerektiğini belirterek sektörde çok ilkesiz ve başıboş bir iş yapıldığını dile getirdi.
FEDERASYON HAKKINDA
Kendisinden federasyon hakkında bilgi istedim. İşte verdiği bilgiler: “ Perakendecilerin çatı örgütü konumunda olan Türkiye Perakendeciler Federasyonunu Türkiyenin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren on perakendeciler derneği oluşturmuştur. İstanbul, Ankara, Ege, Karadeniz, Batı Karadeniz, Bursa, Konya, Çukurova, Güneydoğu ve Kayseri Perakendeciler Dernekleri ile ülke çapında teşkilatlanmış olup faaliyetlerimiz aralıksız sürmektedir”. Şeref Başkan federasyonu prensiplerini, kuruluş amaçlarını, vizyon ve misyonlarını da şöyle anlattı:
“ Federasyonun temel prensibi; ülkemize hizmet edecek, siyasi ayırımlardan uzak, bağımsız ve güçlü bir yapılanma oluşturarak, sektörümüzü izlemek ve sesimizi gerek ulusal gerekse uluslararası platformda etkin bir biçimde duyurmak. Amacımız ise, yerli perakendeciliğin yeniden yapılanmasını sağlayarak, hem sektörel hem de ulusal tabanda ülkemizin gelişimine katkıda bulunmaktır”
MİSYON VE VİZYON
Misyonumuz: Preakende sektöründe rekabet adaletinin sağlanacağı yasal düzenlemelerde etkinlik gösterip, bilgi ve tecrübe paylaşımının oluşturacağı sinerjiye perakendecilerimizin sürekli gelişimini sağlamak.
Vizyonumuz : Ülkemiz perakende sektöründe faaliyet gösteren tüm perakendecilerimizi organize yapı içinde, kayıtlı, kurallı ve sistematik gelişmelerini tamamlamış güçlü markalar halinde görmek.
GENEL DEĞERLENDİRME
Türkiye Perakendeciler Federasyonu başkanı Şeref SONGÖR’den sektörle ilgili bir genel değerlendirmesini kısaca yapmasını istedim. Şeref SONGÖR Prakendecilik sektörünün 2009 yılında krize rağmen %11 büyüdüğünü, 2010 yılında ise %20 büyüme olacağını tahmin ettiklerini belirtti. Türkiye’de perakendecilik sektörünün geleneksel yapıdan modern yapıya dönüştüğünü ifade eden Songör ; “bir yığın altyapı sorunumuz var. Özellikle mağazalarımız %10 luk bir satışa sahip. Daha rekabetçi fiyatlarla satış yapabilecek alanlar istiyoruz.” dedi. Türkiye’de meyve ve sebzelerin ambalajlı hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Şeref başkan, uzman depoculuğa da ihtiyaç olduğunu, uzman depoculuğun çok ön4emli olduğunu söyledi ve “ ürünlerimiz hasat dönemini geçmeden bir anda bitiyor. Daha sonra bulmak zor oluyor. Bulabilirseniz de çok pahalı buluyorsunuz.” dedi.
Türkiye perakendeciler federasyonunu ve Başkan Şeref SONGÖR’ ü köşemize daha sık konuk edeceğiz ve bu önemli sivil toplum kuruluşunu yakından izleyeceğiz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER