Arı Poleni, güce güç katar

Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi Soner Çakır, Arı Poleni’nin son derece yararlı olduğunu belirtti Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi Soner Çakır, Arı Poleni ile ilgili bilgi verdi. Çakır, Arı Poleni’nin “mükemmel” bir gıda olduğunu kaydederek “Arı Poleni vitamin, mineral, protein, aminoasit… yani yaşam için gerekli pek çok unsuru en yüksek oran ve kalitede içerir.. Bitkisel [&hellip]

Arı Poleni, güce güç katar

Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi Soner Çakır, Arı Poleni’nin son derece yararlı olduğunu belirtti

Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi Soner Çakır, Arı Poleni ile ilgili bilgi verdi. Çakır, Arı Poleni’nin “mükemmel” bir gıda olduğunu kaydederek “Arı Poleni vitamin, mineral, protein, aminoasit… yani yaşam için gerekli pek çok unsuru en yüksek oran ve kalitede içerir.. Bitkisel yaşamın özünün özü diye adlandırılan polenin bir diğer adı ise mükemmel gıdadır. İnanılmaz oranlarda esanisyel ve B vitamini zindeliğe ve karaciğer sağlığına katkı sağlar. Büyüme çağında olanlara tam ihtiyaçlarını duydukları protein ve tüm esansiyelleri (bedende üretilemeyen tüm aminositler) sağlar. En yakın takipçisinden 200 kat daha fazla antioksidandır (Kansere karşı koruyucu). Polenin bir çay kaşığında 2 kilo kemiksiz ve yağsız et ya da 12 litre sütteki kadar esansiyel bulunur” dedi.
SİNDİRİMİ KOLAY BİR BESİN
Arı Poleni’nin sindiriminin de kolay olduğunu hatırlatan Çakır, “Sindirimi sadece 2 saat süren polen, araştırmalara göre beden tarafından en kolay hazmedilen ve içerdiği esansiyel ve gıdalarla en hızlı şekilde vücudumuzda dolaşıma giren besinlerden biridir. Öğün sonraları beden kanının önemli bir kısmının sindirimde rol oynamasıyla gelen performans kaybı, öğün yerine polen alımında yaşanmaz. Bilakis polen ile gelen ekstra performans da eklenir. Yoğun iş hayatı ve toplantıları olan işadamları ya da zindeliğe ihtiyaç duyan bilim insanları ve öğrenciler polenin bu özelliğinden yararlanmak için bazı öğünlerinde sadece polen alabilirler. Bu şekilde ihtiyaç duyulan tüm esansiyel ve besinler alınmış olurken uzun süre tokluk hissi de duyulur. Öğün amacıyla polen alımı 25-30 grama kadar çıkarılabilir” diye konuştu.
24 AYRI FAYDASI VAR
Çakır, Arı Poleni’nin 24 faydasını şöyle açıkladı:
“Polen kansız insanlar için faydalıdır. A1yuvar sayısını yüzde 25-30, hemoglobini % 15 oranında yükseltir. Polen içerdiği antibiyotiklerle en inatçı bağırsak iltihaplarını iyileştirir. Polen vücudumuzu zinde tutar. Sporda yüksek performans sağlar. Aşırı yorgunluk ve stresten kaynaklanan cinsel isteksizliği giderir. Kabızlık ve bağırsaktaki tıkanmaları ortadan kaldırır. İnsanlardaki aşırı sinirliliği ortadan kaldırır. İnsanı rahatlatır. İnatçı ishalleri tedavi eder. Polen kabızlığı önleyerek hemoroidi iyileştirir. Görme üzerindeki etkisi büyüktür. Birçok olaylarda görme yeteneğini artırdığı saptanmıştır. Polenin saç sayısını artırdığı ve saçın dökülmesini önlediği tespit edilmiştir. Polen prostat hastalarında iyileştirici etki yapar. Polen gelişmeyi ve büyümeyi hızlandırır. Polen kılcal damarları etkileyerek fazla kanamaya engel olur. Kalp kasının çalışmasını güçlendirir. Polen hücre yenileyicidir. Kanser tedavisinde destekleyicidir. Yüksek tansiyon ve soğuk algınlığında etkilidir. Son yıllarda hayvancılıkta yarış atlarının, balıkların, iyi ötmeyen kafes kuşlarının, civciv ve tavukların aktivitesinin, verimliliğinin, hızlı gelişmesinin ve sindirim kolaylığının sağlanmasında kullanılmaktadır. Düşünme yeteneğini artırır. Kısa sürede kişileri enerji ve canlılığa kavuşturur. Deri göz kapağı iltihaplarını önler. Sinerjik etki ile vücut dayanıklılığını artırır ve enerji verir. Hastalıktan kalkanları kısa sürede eski enerji ve canlılığa kavuşturur. Acıktıkça polen yenilerek desteklenen diyetlerle çok rahat kilo verilebilir. Yemekten yarım saat önce alınan polen, alınan gıdalardan tam faydalanmayı sağlar ve kilo aldırır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme