• Haberler
  • Genel
  • Ardıç ormanları iyileştirilecek – Kocatepe Gazetesi

Ardıç ormanları iyileştirilecek – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar'da Ardıç Ormanlarını iyileştirme çalışmalarına başladı Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatları doğrultusunda, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'da bulunan ardıç ormanlarını iyileştirme çalışmalarına başlanıldı. Mevcut ardıç varlığı ve bunların şu anki durumlarının tespit edilmesinin ardından 5 yıllık bir proje ile ardıç ormanlarının iyileştirilmesi çalışması tamamlanacak.İyileştirme [&hellip]

Ardıç ormanları iyileştirilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar’da Ardıç Ormanlarını iyileştirme çalışmalarına başladı

Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’da bulunan ardıç ormanlarını iyileştirme çalışmalarına başlanıldı. Mevcut ardıç varlığı ve bunların şu anki durumlarının tespit edilmesinin ardından 5 yıllık bir proje ile ardıç ormanlarının iyileştirilmesi çalışması tamamlanacak.
İyileştirme çalışmaları çerçevesinde yapılan incelemede, Afyonkarahisar ilinde mevcut orman varlığının % 14’ünü oluşturan 315 bin 500 dekarı bozuk, 4 bin dekarı ise iyi vasıflı ardıç ormanı belirlendi. Hazırlanan eylem planı ile Afyonkarahisar’da her yıl ortalama 30 bin dekar olmak üzere 160 bin dekarlık ardıç ormanı iyileştirilecek.
Çalışmalar; koruma, tohum ekimi ve fidan dikimi şeklinde olacak, ayrıca tabii çimlenmeyi teşvik etmek üzere ardıç kuşları için uygun hayat sahası sağlanacak, minik su havuzları ve tünekler inşa edilecek.
Ardıç ağacı diğer orman ağaçlarının yaşamadığı, sığ ve fakir topraklarda, taşlık ve kayalık yerlerde az su isteği ile yaşayabilmekte, en iyi çimlenmesini ardıç kuşu sayesinde yapabiliyor. 2007 yılında yapılan çalışmalar ile tohumundaki çimlenme engeli aşılmış olan ardıç, artık fidanlıklarda da kitlesel olarak üretilmeye başlandı (Kocatepe)

Bakmadan Geçme