Araştırmalara göre iyi durumda değiliz

Zafer Kalkınma Ajansı’nın danışma organı olan Kalkınma Kurulu, 2012’in ikinci toplantısını Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirdi. Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, Afyonkarahisar’ın genel araştırmalardaki yerinin çok iyi bir durumda olmadığını kaydetti Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya ve Uşak’ta hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansı’nın danışma organı olan ve başkanlığını Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’in yürüttüğü [&hellip]

Araştırmalara göre iyi durumda değiliz

Zafer Kalkınma Ajansı’nın danışma organı olan Kalkınma Kurulu, 2012’in ikinci toplantısını Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirdi. Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, Afyonkarahisar’ın genel araştırmalardaki yerinin çok iyi bir durumda olmadığını kaydetti

Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya ve Uşak’ta hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansı’nın danışma organı olan ve başkanlığını Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’in yürüttüğü Kalkınma Kurulu, 2012’nin toplantısını Afyonkarahisar’da yaptı. Toplantıda bir sunum yapan ZEKA Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, kent ile ilgili araştırmalara dayalı sonuçların şu an niçin olumsuzluğuna dikkat çekti. Özmen, “Ülkemizin illerindeki sıralamalarda bölge illerimizin çok iyi sıralarda olmadığını, ülke ortalamasının aşağısında olduğunu görüyoruz. Sosyal sermaye endeksine bakıldığında Afyonkarahisar’ın ülke genelinde 50’nci sırada olduğunu, Kütahya’nın 36, Manisa’nın 31, Uşak’ın ise 25’inci sırada olduğunu görüyoruz” dedi.
TR33: BATININ DOĞUSU
Uluslararası Rekabet Kurumu’nun araştırmasında da benzer bir sonuçla karşılaşıldığına dikkat çeken Özmen, “Uluslararası Rekabet Kurumu’nun araştırmalarına baktığımızda orada da beşeri sermaye ve yaşam kalitesine göre 3 yıl peşpeşe yapılan araştırmalarda Afyonkarahisar, gittikçe kötüleşen, şu anda bakıldığında 2010 yılı verilerine göre Türkiye genelinde 55’inci sıraya düştüğünü görüyoruz. Kütahya’nın 37’inci sırada olduğunu Manisa’nın durumunun kötüleştiğini , Uşak’ın da az da olsa kötüleştiğini görüyoruz. Bu noktada çok ciddi ihtiyaç ve sorunların olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı. Özmen, “Bizim bölgemizde maalesef ‘batının doğusu’ denilebilecek bir durum söz konusu. Kalkınma Ajansları’nın görevi, bölgelerinin sosyo-ekonomik refahına yönelik araştırmalar ve programlar ortaya koymaktır” dedi.
BÖLGEDE SOSYAL PROJELER GELİŞTİRİLECEK
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise hazırlanmakta olan 10’uncu Kalkınma Kurulu’nda Sağlık Komisyonu’nda görev aldığını belirtirken Afyonkarahisar Ticaret Borsası ve ZEKA Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler de gündem ile ilgili bilgi verdi. Mühsürler, “Gündemimizde ilk olarak 2014-2018 yıllarını kapsayacak olan 10. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında Bölge genelinde yapılan çalışmalar yer alacak. Ulusal Kalkınma Planımıza, Zafer Kalkınma Ajansı aracılığıyla nasıl katkı sağlandığı ile ilgili bilgi sahibi olacağız. Çalışmalar sizin görüş ve önerilerinize sunulacak. İkinci gündem maddemiz ise bu yılın sonunda başvuruya açılacak olan sosyal kalkınma içerikli yeni bir mali destek programı..Ajansımız önümüzdeki aylarda sosyal içerikli bir hibe programı uygulayacak. Bu hibe programından burada bulunan pek çok kurum faydalanabilecek. Bölgemizde önemli sosyal projeler gerçekleşebilecek. Bu nedenle bu program hakkında bilgi sahibi olmamız ve programa hazırlıklı olmamız çok önemli” şeklinde konuştu.

Lokum ve sucuk hediye edildi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Kalkınma Kurulu toplantısının ardından, katılımcılara Afyon Sucuğu ve Afyon Lokumu hediye etti.

Bakmadan Geçme