• Haberler
  • Genel
  • Araştırma projelerinin bütçesi 22 milyon lirayı geçti

Araştırma projelerinin bütçesi 22 milyon lirayı geçti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 2013 yılında üniversitenin araştırma projelerinin bütçesinin 22 milyon lirayı geçtiğini söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin proje geliştirme ve uygulama noktasında önemli başarılara imza attığını söyledi. Solak, 'Üniversitemizde halen üniversite kaynaklarıyla desteklenen387adetproje, TÜBİTAK kaynaklarıyla desteklenen 22, Avrupa Birliği kaynaklarıyla desteklenen 7, SAN-TEZ nitelikte [&hellip]

Araştırma projelerinin bütçesi 22 milyon lirayı geçti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 2013 yılında üniversitenin araştırma projelerinin bütçesinin 22 milyon lirayı geçtiğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin proje geliştirme ve uygulama noktasında önemli başarılara imza attığını söyledi. Solak, “Üniversitemizde halen üniversite kaynaklarıyla desteklenen387adetproje, TÜBİTAK kaynaklarıyla desteklenen 22, Avrupa Birliği kaynaklarıyla desteklenen 7, SAN-TEZ nitelikte 2 proje bulunmaktadır. Bunların dışında bir adet Kalkınma Bakanlığı, üç adet de Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen araştırma alt yapısına yönelik proje bulunmaktadır. 2013 yılında Üniversitemizin araştırma projelerinin toplam bütçesi 22 milyon TL’yi geçmiştir” dedi.
170 ÖĞRENCİ
DEĞİŞİMİ PLANLANIYOR
Avrupa ile teması artırdıklarını hatırlatan Solak, “Üniversitemizce Erasmus kapsamında çeşitli Avrupa ülkelerinden 145 farklı üniversite ile ikili anlaşmalar yapılmıştır. Ders verme programından 57, personel eğitiminden 49 personel olmak üzere toplam 106 personel yararlanmıştır. Ayrıca 13 öğretim elemanı ders verme, 24 kişi de personel eğitimi kapsamında Avrupa’dan üniversitemize gelmiştir. Öğrenim hareketliliğinden 108, staj hareketliliğinden 12 olmak üzere toplam 120 öğrenci Avrupa ülkelerinde eğitim görmüştür. Buna karşılık çeşitli Avrupa üniversitelerinden 12 öğrenci öğrenim görmek üzere ve l öğrenci de staj yapmak üzere üniversitemize gelmiştir. 2013-2014 akademik yılında 97 öğretim elemanı, 170 öğrenci değişimi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.
10 ÜLKEYLE PROTOKOL
10 farklı ülkeyle protokol yaptıklarını, bu durumun faydasını gördüklerini söyleyen Solak, şöyle devam etti:
“Üniversitemiz Avrupa Birliği’nin Gençlik, Gnındtvig Öğrenme Ortaklığı Yetişkin Hareketliliği, Leonardo da Vinci Mesleki Hareketlilik programlarından da yararlanmaktadır.
AB Dışı Protokoller; Üniversitemizin Erasmus dışında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Rusya, Romanya, Yunanistan, Bosna-Hersek, İtalya, Kırgızistan ve Arnavut-luk’taki 10 farklı üniversiteyle çeşitli alanlarda işbirliği protokolü bulunmaktadır. Kütüphane-mizde periyodik yayınlar ve kaynak kitap sayısı da artırılmaktadır. Bu kapsamda halen 112 bin adet basılı kitap, 950 tür basılı dergi 2 bin 440 adet de basılı teze bulunmaktadır. Elektronik yayın kapsamında 54 adet veri tabanı aboneliği ile 35 bin 510 elektronik dergiye, 2 milyon 788 bin 510 elektronik kitaba ve l milyon 565 bin 470 elektronik teze erişilebilmektedir.”
DEVASA YEMEKHANE
KURULUYOR
Üniversite olarak öğrencilerin en iyi şekilde eğitim görmesini hedeflediklerini aktaran Solak, yatırımların hızla devam ettiğini belirtti. Solak, “Yatırım, alt yapı ve onarım faaliyetlerimiz; Merkez Kampüsünde; öğrenciler ile akademik ve idari personelin yemekhane ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 10 bin 690 metrekare kapalı alana sahip 3 bin kişi kapasiteli Merkez Yemekhane binasının, Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin Laboratuvar ihtiyaçlarım karşılamak amacıyla 13 bin 135 metrekare kapalı alana sahip laboratuvar ve atölye binalarının,Ali Çetinkaya Kampüsünde ise; Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinin ortaklaşa kullanacağı ve 6 bin 450 metrekare kapalı alana sahip (her biri 350 kişilik iki adet, her biri 250 kişilik üç adet) amfi derslikler ve laboratuvar binasının, ihaleleri yapılmış olup, temel atma süreçleri devam etmektedir. Bu üç tesis 15 ayda tamamlanacaktır” dedi.
İNSANA YATIRIM ÇOK ÖNEMLİ
İnsana yatırımın en önemli yatırım olduğunu vurgulayan Rektör Solak, üniversite olarak bu ilkeden taviz vermediklerinin altını çizdi. Solak, “Afyon Kocatepe Üniversitesi bunları yaparken, aynı zamanda kendini geliştiren ve kontrollü bir şekilde büyüme çabasında olan bir üniversitedir. Bu doğrultuda bünyesinde bölge ve ülke ihtiyaçları dikkate alınarak yeni fakülteler, yeni bölümler, yeni lisansüstü programlar ve yeni araştırma merkezlerinin kuruluşu sağlanmakta ve akademik kadrosu güçlenmektedir. Bu bağlamda Hukuk, Diş Hekimliği, İslami İlimler ve Eczacılık Fakülteleri ile Eğitim Bilimleri ve Güzel Sanatlar Enstitüleri’nden sonra Turizm Fakültemiz de üniversitemiz bünyesinde yerini almıştır. Ayrıca Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kurma talebimiz Yükseköğretim Kurulunca uygun görülerek Bakanlar Kurulu’na sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı.
31 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİ
Solak, yurtdışından öğrencilerin AKÜ’yü tercih etmeye başladıklarını hatırlatarak “2013-2014 eğitim yılı için 139 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemize kaydoldu. Bu yeni kayıtlarla yabancı uyruklu öğrenci sayımız 336’ya ulaştı. Bu öğrencilerden 26’sı hükümet burslusudur. Türk Cumhuriyetleri’nden Balkan ülkelerine, Avrupa ülkelerinden Afrika ve Uzak Doğuya kadar 31 farklı ülkeden gelen öğrenciler il merkezindeki birimlerimizde öğrenim göreceklerdir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme