• Haberler
  • Genel
  • Arap ve Kuveytli işadamları Afyon’u inceledi

Arap ve Kuveytli işadamları Afyon’u inceledi

Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten gelen işadamları, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yurt dışından gelen işadamlarını makamında kabul etti. Ziyaret sırasında işadamları Saad Al-Awaidy ve Muhammet Şe-Alshaya, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ve Şeneller Turizm Genel Koordinatörü Bilal Şenel hazır bulundu. Ziyarette ilimizin kalkınması için yaptığı çalışmalara ve bu doğrultuda [&hellip]

Arap ve Kuveytli işadamları Afyon'u inceledi

Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten gelen işadamları, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yurt dışından gelen işadamlarını makamında kabul etti. Ziyaret sırasında işadamları Saad Al-Awaidy ve Muhammet Şe-Alshaya, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ve Şeneller Turizm Genel Koordinatörü Bilal Şenel hazır bulundu. Ziyarette ilimizin kalkınması için yaptığı çalışmalara ve bu doğrultuda işadamları ile yaptığı temaslara değinen Milletvekili Sait Açba, Afyonkarahisar’a yapılacak olan her yatırımın çok önemli olduğunu vurguladı. Açba; “Bu çabamızda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ederim” dedi.
ULUSLARARASI TİCARET ALANI
Ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu; “Arabistan’dan ve Kuveyt’ten işadamları, Milletvekilimiz Sait Açba’nın öncülüğünde Afyonkarahisar’daki yatırım ve ticari potansiyelini incelemek için ilimize gelmişler. İşadamları inşaat ve turizm alanının yanı sıra termal sektöründe de uluslararası çalışmalar yapmaktadırlar. Bizler de Afyonkarahisar’ı uluslararası ticaret alanında önemli bir yere getirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda sayın milletvekilimizin de elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştığını biliyor ve ilimize birçok yatırımcının gelmesindeki vesilesini görüyoruz. Dünyanın birçok yerinden getirdiği işadamlarına Afyonkarahisar’ın potansiyelini tanıtmıştır ve halen de tanıtmaya devam etmektedir” dedi.
ÇABALARIN SÜRMESİ GEREKİYOR
Afyonkarahisar’da yatırım sürecinin hızlanacağına inandığını söyleyen Balkanlıoğlu, “Mevcut kurum ve müesseselere il dışından ve hatta yurt dışından misafir olarak insanların gelmesi başka, bizzat kendilerinin yatırım amaçlı gelmeleri de başkadır. Tabii yatırım süreci böylelikle hızlanacaktır. Mesela ilimize Arap aleminden işadamları ilimize yatırım yaptıklarında müşterilerini de kendileri getireceklerdir. Bu da ilimiz için çok önemli olup, ilimizin kalkınması açısından da önünü açacaktır. Tabii bu çalışmalar bir an evvel sonuç veren çalışmalar değildir. Aynen toprağa tohum atmak gibidir. Belirli bir süre içerisinde kararlar verilir. Tabii ki bu çabaların sürmesi gerekmektedir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme