Aralıklı Oruç Ne Kadar Süre Yapılmalı?

 Aralıklı oruç ne kadar süre yapılmalı? Sorusu bugün internette ne çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Peki, Aralıklı oruç ne kadar süre yapılmalı? Detayları haberimizde…

Aralıklı oruç diyetine insanlar kilo verebilmek son yıllarda için sıklıkla başvurmaya başladı. Peki, aralıklı oruç diyeti ne kadar süre yapılmalı?

ARALIKLI ORUÇ NE KADAR SÜRE YAPILMALI?

Aralıklı oruç diye adlandırılan diyet için günde 16 saat aç kalınırken, 8 saatinde de yemek yenilebilmektedir. Aralıklı oruç tutan kişi 24 saat içinde 2 öğün yemek yiyerek beslenmektedir. Bu aralıklı oruç diyetinde genelde 16:8 olarak uygulanır. 16 saat boyunca yemek yememek kalan 8 saatinde ise kişi sağlıklı ve diyete uygun bir şekilde beslenmelidir. Kişi uygulamış olduğu aralıklı oruçta katı besinler tüketmemelidir. Aralıklı diyette kişinin kalorisiz çay, kahve, su gibi sıvıları tüketmesi diyet yapan kişi tarafından önemlidir. Aralıklı oruç diyetinde kişi her besinden yeteri kadar almalıdır. Aralıklı oruç diyetinde sağlıklı besin ürünleri tavsiye edilmelidir. Aralıklı oruç diyetinde kişi yaptığı diyette kilosuna da dikkat etmelidir. Ayrıca aralıklı oruç diyetinde karbonhidrat ve şeker içeren ürünler kullanılmamalıdır. Aralıklı oruça başlayan kişilerin bir diyetisyene başvurması gerekmektedir. Aralıklı oruç diyetinin amacı ise vücuttaki inflamasyonu azaltmasıdır.

Bakmadan Geçme