Aralıklı Oruç Mantığı Nedir?

Günümüzde kilo vermek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu yöntemlerden bir tanesi olan aralıklı oruç yöntemi birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Detaylar haberimizde…

Kilo vermek isteyenlerin en çok yağ yaktığı bu nedenle de son zamanlarda en meşhur olan diyetlerden bir tanesi olan aralıklı oruçta vücut 16 saat aç bırakılmaktadır. Bu şekilde vücudu aç kalmaya alıştırarak gereksiz karbonhidrat alımını engellemeyi ve vücudun dışa bağımlı olmadan kendi enerjisini üretmeyi amaçlanmaktadır.

Aralıklı oruçta şekersiz olan tüm içecekler kalorisi az olduğu için tüketilebilmektedir. Aralıklı oruçta 16 saat katı gıda tüketmeyip, geriye kalan 8 saatte beslenilmektedir. Üç ara öğün veya iki ana bir ara öğün şeklinde uygulanan bu yöntemde vücut aç kalınan saatlerde yağ yakılması sağlanıyor. Aralıklı oruçta beslenme saatleri kişiye göre ayarlanabilmektedir. Burada ama vücudu 16 saat aç bırakarak geriye kalan 8 saatte beslemek. 4’er saatlik aralar ile öğünler alınabilir. Vücuda bir besin alındığında, insan vücudu bu besini 4 saat içerisinde sindiriyor. Aralıklı oruçta 16 saat boyunca vücuda bir besin alınmadığı için, vücutta depolanan karbonhidrat yakılmaya başlanıyor. Bu şekilde de vücuttaki fazla yağlar atılıyor.

 

ARALIKLI ORUÇ FAYDALARI NELERDİR?

Sağlıklı kilo kontrolü sağlanır,

Kandaki şeker oranında düşme sağlanır,

İnsülin direncinde düşme sağlanır,

Yağ yakımı sayesinde trigliserit ve kolesterol değerlerinde düşme sağlanır,

Vücuttan hücre yenilenmesinden kaynaklı, somatotropin (gençlik hormonu) salgılanır.

Oksidatif stres belirtilerinde azalma olur.

Bakmadan Geçme