• Haberler
  • Genel
  • Aralık toplantıları tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Aralık toplantıları tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Komisyon raporlarının oylandığı İGM Aralık ayı son toplantısında raporlar karara bağlandı. Yeni yılın ilk toplantısı 7 Ocak Pazartesi günü başlayacak İl Genel Meclisi’nin (İGM) Aralık ayı toplantıları tamamlandı. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar görüşülerek karara bağlandı.İŞYERİ TAKASI OCAK AYINDA GÖRÜŞÜLECEKToplantıda ilk olarak gündem dışında olan bir konu gündeme dahil edildi. Çobanlar Kaymakamlığı’ndan gönderilen talepte ilçelerdeki [&hellip]

Aralık toplantıları tamamlandı

Komisyon raporlarının oylandığı İGM Aralık ayı son toplantısında raporlar karara bağlandı. Yeni yılın ilk toplantısı 7 Ocak Pazartesi günü başlayacak

İl Genel Meclisi’nin (İGM) Aralık ayı toplantıları tamamlandı. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar görüşülerek karara bağlandı.
İŞYERİ TAKASI OCAK AYINDA GÖRÜŞÜLECEK
Toplantıda ilk olarak gündem dışında olan bir konu gündeme dahil edildi. Çobanlar Kaymakamlığı’ndan gönderilen talepte ilçelerdeki yoksul ailelerin üretimlerine yardımcı olmak amacıyla küçük meblağlarda mikro kredi verilmesinin planlandığı, bu nedenle 25 bin TL ödenek ayrılması talebinin Plan Bütçe, Kültür Turizm, ARGE komisyonlarında değerlendirilmesine karar verildi. İGM Başkanı Salih Sel, eksik kalan ilçeleride bu çalışmaya dahil edilerek ilgili komisyonların bu durumu değerlendireceklerini söyledi. Belediye mülkiyetindeki 110 Pafta 731 ada, 6 parseldeki 3 bin 600 metrekare alanlı arsa ile Karaman İş Merkezindeki işyerlerinin takası konusundaki, komisyon raporlarının görüşülmesinin Ocak ayında yapılması oybirliğiyle kabul edildi.
İHTİYAÇ DUYULAN GÖREVLİLER YİNE ÇALIŞTIRILACAK
İhtisas komisyonlarından gelen raporlar okunarak karara bağlandı. Dazkırı ilçesi Cumhuriyet ilköğretim okuluna ek 4 derslik yapımı için 2012 yılı bütçesinden 300 bin TL ödenek tahsis edildiği belirtildi. Ödenekten 2 bin 820 TL’nin zemin etüdü için harcanıldıktan sonra 297 bin 180 TL ödeneğin kaldığı, 569 bin TL yaklaşık maliyet tahmini oluştuğu aradaki farkın 2013 yılı bütçesinden karşılandığını bildiren Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının bilgilendirmesi okundu. Bu yıl içerisinde; bir adet avukat, bir adet mühendis, 2 adet tekniker, bir adet 7’nci derece arkeologun İl Özel İdaresi hizmetlerinde çalıştırıldığı kaydedildi. İl Özel İdaresi’nde kadrolu avukat olmaması ve davaların takibi için bir adet 6’ncı derecede avukat, çeşitli işlerde çalıştırmak üzere 5 adet 6’ncı derecede mühendis, iki adet 8’nci derecede tekniker, 1 adet arkeologun 2013 yılında da çalıştırmaya ihtiyaç duyulup ücretlerinin belirlenmesi isteği karara bağlandı. Tam zamanlı çalıştırılacak altıncı derece avukata bin 983 TL, 6’ncı derece mühendise bin 953 TL, 7’nci derece arkeologa bin 725 TL ve 8’nci derece teknikere bin 602 TL ödenmesini uygun gören İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe komisyonlarının raporu oybirliğiyle kabul edildi.
OKUL YAPIMLARINA ÖDENEKLER AYRILDI
İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesinde mevcut bulanan 10 derslikli ilköğretim okul binasının yerleşim yerine uzak olması gerekçesiyle yerleşim yerine daha yakın arsa üzerine yeni 10 derslikli ilköğretim okulu yapımının talep edildiği belirtildi. Gazlıgöl beldesine 8 derslikli ilköğretim okulu yapılması için 700 bin TL ödeneğin 2013 yılı bütçesinde ayrıldığı Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarınca bildirildi. İscehisar ilçesindeki Selçuklu İlköğretim Okuluna ek 8 derslik yapılması için 2013 yılı yatırım programına alınması isteğinin değerlendirildiği bildirildi. Selçuklu Orta Okulu yapımı için 700 bin TL ödenek ayrıldığı bilgilendirmesi yapıldı. Sultandağı ilçesine bağlı Çamözü köyü içme suyunun yetersiz gelmesi nedeniyle su deposunun değiştirilmesi isteğinin Kentsel İmar İyileştirme Müdürlüğü’nce yerinde incelenmesine karar verildi. İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli köyü ilköğretim yapımından artan 159 bin 386 TL’nin 2012 yılı programında bulunupda yapılamayan; Yaylabağı İlköğretim Okulu yapımı için 2013 yılı programına ödenek aktarımı talebinde; yüz bin TL’lik ödenek aktarımını uygun gören Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının raporları oybirliğiyle kabul edildi.
BAZI TALEPLER YERİNDE İNCELENECEK
Sandıklı ilçesi Kozan köy kanalizayonunun 1995 yılında devlet millet işbirliğiyle yapılıp, yapılışından itibaren sağlıklı çalışmadığı belirtildi. Kentsel İyileştirme ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce talebin yerinde incelenmesini uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. İscehisar’da bulunan orta öğrenim yurdu bakım ve onarımı için bakanlıktan gönderilen 102 bin TL ödeneğin KHGB’ne aktarım isteğini uygun gören Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının raporu oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıda meclis üyelerine gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Meclisin 2013 yılı Ocak ayı ilk toplantısı 7 Ocak Pazartesi günü başlayacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme