Aral Teknik Koleji'nden orman yangınına özel proje

Aral Teknik Koleji Yıl Sonu Ürün Sergisi'nde sergilenen 'Otonom Yangın Söndürme Sistemini' anlatan Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, 'Birkaç gün içerisinde duyduğumuz orman köylerinin yanması olayında bu sistemle köylerin etrafının tamamen çevrilmesi halinde yangının tamamen ortadan kalkabileceğini ön görüyoruz. Gizlilikle yürüttüğümüz bu projenin tüm detaylarını sosyal sorumluluk noktasında paylaştık' dedi   Aral Teknik Koleji Yıl Sonu [&hellip]

Aral Teknik Koleji Yıl Sonu Ürün Sergisi’nde sergilenen “Otonom Yangın Söndürme Sistemini” anlatan Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, “Birkaç gün içerisinde duyduğumuz orman köylerinin yanması olayında bu sistemle köylerin etrafının tamamen çevrilmesi halinde yangının tamamen ortadan kalkabileceğini ön görüyoruz. Gizlilikle yürüttüğümüz bu projenin tüm detaylarını sosyal sorumluluk noktasında paylaştık” dedi

Aral Teknik Koleji Yıl Sonu Ürün Sergisi ve Tanıtım Etkinliği açılışı dün sabah Park Afyon AVM zemin katında gerçekleştirildi. Sergi 8 Ağustos 2021 Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak. Sergi açılışını Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Aral Teknik Koleji Müdürü Mehmet Yılmaz ve okul müdürleri birlikte yaptı. Etkinlik kapsamında yaklaşık yüz çalışma sergileniyor. Sergide sabit kanatlı uçak ve İnsansız Hava Aracı yapımı da gerçekleştirilecek.
SERGİ PAZAR AKŞAMINA KADAR ZİYARETE AÇIK TUTULACAK
Açılışın akabinde serginin gezilmesinden sonra Okul Müdürü Mehmet Yılmaz sergilenen ürünler ve etkinlik hakkında bilgi verdi. Aral Teknik Koleji’nin 2017 yılında faaliyete başladığını söyleyen Yılmaz, öğrencilerin Park Afyon AVM’de pandemi öncesi ve pandemi sürecinde yaptıkları yaklaşık sayısı yüzü bulan çalışmaları sergilediklerini kaydetti. Dün açılan ve yarın akşama kadar ziyarete açık tutulacak sergi ile yapılanları ve yapmayı planladıklarını anlattıklarını ifade eden Yılmaz, “Bu sergide yıl boyunca yapılan çalışmaların yanında teknik kolej olarak verdiğimiz eğitim, özel okul alanında vizyonumuzun ne olduğunu tüm bunların yansımalarını sergi alanında öğrencilerimizin sunumlarıyla insanlara anlatmak üzere bir etkinlik planladık. Sergimize ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz.” dedi.
“ORMAN YANGININA
ANINDA MÜDAHALE EDECEK PROJE GELİŞTİRİLDİ”
Mehmet Yılmaz, dünya da ve Türkiye genelinde ortaya çıkan yangınlarla birlikte 2020 yılı TÜBİTAK yarışmalarında Konya bölge finaline çıkan Otonom Yangın Söndürme Sistemi projesini bu anlamda geliştirdiklerini açıkladı. Sergide de yer alan bu projeyi anlatan Yılmaz, “Hatay orman yangınının meydana geldiği dönemde bu yangında canımızı çok yakmıştı. O dönemde öğrencilerimiz Otonom Yangın Söndürme Sistemini geliştirdiler. İfade ettiğim üzere bu proje TÜBİTAK Konya Bölge Yarışmasında finale kaldı. Bu projenin değerli bir proje olduğu o dönemden beri belliydi. Bu orman yangınları elbette hepimizi derinden üzdü. Otonom Yangın Söndürme Projesini öğrencilerimizle ivedi şekilde biraraya gelerek biraz daha geliştirdik. Neredeyse çok az bir enerji ihtiyacı duyan, yüksek rakımlarda oluşturulacak orman yangın havuzlarından beslenmek suretiyle termal dedektörlerle yangına anında müdahale edilebilecek. Kot farkından oluşacak basınçla bunu anında müdahale edecek bir sistem olarak düşündük.” diye konuştu.
“KOLEJDE PROJE ÜRETEN
EĞİTİM ÖĞRETİM YÜRÜTÜLÜYOR”
Bir ormanın bir ucundan diğer ucuna kadar ormanı ikiye bölüp orman yangınlarını kesebilecek bir çalışma geliştirdiklerini belirten Yılmaz şöyle konuştu: “Birkaç gün içerisinde duyduğumuz orman köylerinin yanması olayında bu sistemle köylerin etrafının tamamen çevrilmesi halinde yangının tamamen ortadan kalkabileceğini ön görüyoruz. Şu anda yakın bir zamana kadar gizlilikle yürüttüğümüz bu projeyi sosyal sorumluluk noktasında tüm proje detaylarını Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik, Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere herkesle, sosyal medya hesaplarımızda da paylaştık. Yaptığımız çalışmalar günlük hayatı kolaylaştıracak yenilikçi modern yaklaşımlardır. Yenilikçi teknolojileri benzetim teknolojisiyle yapmaya çalışıyoruz. Proje bazlı üreten bir nesil felsefesi ve vizyonuyla eğitim öğretim yürütmeye çalışıyoruz.”
>> Burcu AYDIN’In Haberi

Bakmadan Geçme