• Haberler
  • Eğitim
  • Aral Teknik Koleji Öğrencilerinden Gururlandıran Başarı

Aral Teknik Koleji Öğrencilerinden Gururlandıran Başarı

Aral Teknik Kolejinden üç takım Afyonkarahisar ve Türkiye'yi Bakü'de temsil etti. Öğrenciler yarışma sonucu üç ayrı kategoride 3'ncülük derecesi elde ettiler.

Avrupa Birliği tarafından hibelendirilen, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Erasmus+ Akreditasyon Projesi kapsamında 4-8 Aralık 2023 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Bakü şehrinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası STEAM Azerbaycan Festivali beceri yarışmalarında Aral Teknik Kolejinden üç takım Afyonkarahisar ve Türkiye’yi temsil etti.

Azerbaycan, Türkiye, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Hollanda, Norveç, Slovakya, Türkmenistan, İngiltere ve Özbekistan gibi birçok ülkeden 1500’e yakın yerli ve yabancı yarışmacıların katıldığı, yarışma 15 kategoriden oluşup, 26 uluslararası hakemin yönetiminde düzenlendi. Aral Teknik Koleji öğrencileri üç ayrı kategoride; Dron Yarışması, Sualtı Yarışması ve Teknik Yarışmasında üçüncü oldular. Öğrenciler okul idarecileri, öğretmenleri ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ile birlikte Vali Yardımcısı Mehmet Keklik’i ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürütülen “Akif’in Sözü Cumhuriyetin 100”ü etkinlikleri kapsamında Kültür Edebiyat Kulübü öğrencileri tarafından çıkarılan Mehmet Akif Ersoy “Aral’ın Sesi Asımın Nesli” adlı dergide Vali Yardımcısı Keklik’e verildi. Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, öğrencilerin büyük başarı elde etmesinde emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve velilere teşekkür ederek öğrencilere başarılar diledi.

Bakmadan Geçme