Aral Teknik Koleji Öğrencileri Gururumuz Oldu

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen “Uluslararası 2023 STEAM Azerbaycan Festivali Yarışmaları”nda Afyonkarahisar Aral Teknik Koleji öğrencileri büyük başarı gösterdi.

Aral Teknik Koleji Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, kolej öğrencilerinin SAF-2023 Steam Azerbaycan Festivali Yarışmalarından göğüs kabartan başarılarla döndüğünü açıkladı. Yılmaz, “Öğrencilerimiz kardeş ülkemiz Azerbaycan’da düzenlenen uluslararası yarışmada elde ettikleri derecelerle gerek ülkemizi gerekse de Afyonkarahisarımızı başarıyla temsil ederek, bizlere büyük gurur ve mutluluk yaşattılar” dedi.

Haber

ULUSLARARASI YARIŞMALARI ARAL TEKNİK KOLEJİ’NDEN 3 TAKIM KATILDI

4-8 Aralık 2023 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası STEAM Azerbaycan Festivali yarışmalarında Aral Teknik Koleji’nden üç takım Afyonkarahisar ve Türkiye’yi temsil ederek yarışmalara katıldı. Aral Teknik Koleji öğrencilerinden oluşan üç ayrı takımda; Mert Yavuz, Ramazan Can, Ramazan Özçelik, Irmak Ömek, Emirhan Matyar, Yiğit Çetin ve Bedirhan Çumak yer aldı. Takımların danışmanlıklarını; Cemalettin Akdoğan, Hüseyin Soybakıcı ve Sevgi Anıkaydın yaptı.

Haber

“AZERBAYCAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI TAKIMIZI ZİYARET EDEREK BİZİMLE YAKINDAN İLGİLENDİ”

Aral Teknik Koleji Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, kardeş ülke Azerbaycan’da en iyi şekilde ağırlandıklarının altını çizerek, “Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Hollanda, Norveç, Slovakya, Türkmenistan, İngiltere ve Özbekistan gibi birçok ülkeden bin beş yüze yakın yerli ve yabancı yarışmacıların katıldığı bir yarışmaya öğrencilerimiz katıldı. 15 kategoriden oluşan ve 26 uluslararası hakemin yönetiminde düzenlenen yarışmalarda üç alanda yarıştık. Katılım sağladığımız yarışmalardan Flytech (Drone Yarışması) kategorisinde üçüncü, Deep Dive (Sualtı Yarışması) kategorisinde üçüncü, Boat Racing (Tekne Yarışması) kategorisinde üçüncü olarak tamamladık. Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Sayın Emin Amrullayev takımlarımızı ziyaret edip Türkiye’den geldiğimizi öğrenince yakın ilgi göstermişler, tebrik ve başarı dileklerini bizimle samimiyetle paylaşmışlardır. Kaldığımız otellerden her gün sabah akşam polis korumasında taşındık, inanılmaz güzel ağırlandık. Türkiye’den geliyoruz deyince daha fazla ilgi gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Haber

AMACIMIZ; ARAŞTIRAN, GELİŞTİREN ÜRETEN GENÇLİK YETİŞTİRMEK”

Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, “meslek lisesinin memleket meselesi olduğuna” inançlarının tam olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Geçtiğimiz yıllarda öğrencilerimiz TEKNOFEST’te de İnsansız Su Altı Araçları yarışması, İnsansız Hava Araçları İHA yarışmaları, Drone, Sabit Kanat Uçak gibi kategorilerde aynı zamanda TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri Yarışmalarında farklı Türkiye dereceleri elde etti. Öğrencilerimizin kardeş ülkemiz Azerbaycan’da düzenlenen uluslararası yarışmalarda elde ettikleri derecelerle ilimizi ve ülkemizi temsil etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Böylesi bilimsel ve teknolojik çalışmalarla araştıran, geliştiren, üreten örnek bir gençlik yetiştirme gayemiz ile meslek lisesinin memleket meselesi olduğuna inancımızın tam olduğunu bir kez daha belirterek toplumda ve özellikle gençlikte farkındalık oluşturacak nice başarıların devamlılığının sürmesini arzu etmekteyiz.”

Bakmadan Geçme