• Haberler
  • Genel
  • Araçlar, kışa iyi hazırlanmalı – Kocatepe Gazetesi

Araçlar, kışa iyi hazırlanmalı – Kocatepe Gazetesi

Lider Oto-Teknik Servisi Yöneticisi Cafer Güzgü, kış aylarına girilmeden önce sürücülerin araçlarının kontrollerini yapması gerektiğini söyledi. Güzgü, Lider Oto-Teknik Servisi’nde bu kontrol imkanlarının sunulduğunu kaydetti Sonbaharın gelmesiyle soğuk ve yağışlı hava, araçların performanslarında düşüklüğe neden oluyor. Peki performansın korunması ve artırılması için ne yapılmalı? Bu sorunun yanıtını Lider Oto-Teknik Servisi Yöneticisi Cafer Güzgü verdi. Güzgü, [&hellip]

Araçlar, kışa iyi hazırlanmalı

Lider Oto-Teknik Servisi Yöneticisi Cafer Güzgü, kış aylarına girilmeden önce sürücülerin araçlarının kontrollerini yapması gerektiğini söyledi. Güzgü, Lider Oto-Teknik Servisi’nde bu kontrol imkanlarının sunulduğunu kaydetti

Sonbaharın gelmesiyle soğuk ve yağışlı hava, araçların performanslarında düşüklüğe neden oluyor. Peki performansın korunması ve artırılması için ne yapılmalı? Bu sorunun yanıtını Lider Oto-Teknik Servisi Yöneticisi Cafer Güzgü verdi. Güzgü, “Kış mevsiminde karşılaşılabilecek risklere karşı motorlu araçların bazı bakımlardan geçmesi gerekir. Motorun sağlıklı çalışabilmesi için soğutma suyuna antifiriz konulmalı. Motorun ilk hareketi zorlayacağından akü kontrol edilmeli” dedi.
Araçların kış bakımıyla ilgili sürecin dikkatli bir şe-kilde geçirilmesi gerektiğini belirten Güzgü, “Kışa girer-ken özellikle dikkat edilmesi gereken yer, motor ısıtma suyunun antifiriz miktarı. Motordaki su miktarı, doğru ayarlanmazsa soğuk yerlerde su donar ve motor bloğuna zarar verir” diye konuştu.
Aküler de kontrol edilmeli
Akülerin de araçlar için çok önemli olduğunu hatırlatan Güzgü, şöyle devam etti:
“Eskimiş ya da ömrünü tamamlamış akü, soğuk havalarda görevini tam yapamayabilir. Bu nedenle kontrol edilmeli. Seyir güvenliği için silecek süpürgelerinin lastikleri ve silecek suyu da gözden geçirilmeli. Soğutma sıvısında kaçak varsa araç kontrol edilmeli ve kaçak önlenmeli.”
Soğuğa dayanıklı özel
sıvılar kullanılmalı
Kış öncesinde araç bakımında antifiriz miktarının azalmaması için her zaman özel sıvıların kullanılmasını öneren Cafer Güzgü, “Araçlara özel sıvılar yerine su kullanmak, sudan kaynaklı kireçlenmelere, kireçlenmeler de su kaçaklarına ve hararet problemine yol açar. Kış seyahatlerinde arabada aracın lastik çapına uygun zincir bulundurulmalıdır, ayrıca zincirde herhangi bir eksik, kırık ya da ezilme olup olmadığı kontrol edilmelidir” dedi.
Araçların cam suyuna antifiriz ilave edilmesinin, silecek suyunda soğuğa dayanıklı özel sıvılar kullanılmasının, mevsim şartlarının ağır olduğu bölgemizde arabada buz kırıcının bulundurulmasının ve zincir takma, değiştirme gibi durumlar için eldiven kullanılmasının, araçlar için daha iyi olacağını vurguladı.
12 kalemde kontrol yapılıyor
Lider Oto-Teknik Servis olarak bahar ve yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da müşterilerin hizmetinde olduklarını belirten Cafer Güzgü, “Teknik servisimizde kış aylarına yönelik 12 kalemde kontroller yapılıyor. Antifirizden elektrik sistemine kadar, lastiklerden fren balatası ve aküye kadar araçtaki aksam kontrol ediliyor. Bu kontroller için müşterileri-mizin 221 20 26 ve 05412212027 telefon numaralarını arayarak randevu almalarını rica ediyoruz. Servisimizde kontroller yaklaşık yarım saat sürüyor. Kontroller ücretsiz, 12 kalemde bir eksiklik olduğu zaman o eksikliğin giderilmesinden sonra ücret alınıyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme