Aracı kullanmasanız da bakım yaptırın

Lider Oto Teknik Servis Yöneticisi Cafer Güzgü, araçların kullanılmasa da bakım yaptırılması gerektiğini söyledi Lider Oto Teknik Servis Yöneticisi Cafer Güzgü, araç sürücülerinin bakım konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Güzgü, 'Neden aracınızı kullanmasınız da her yıl bakım yaptırmanız gerekiyor? İlk nedenlerden birisi motor yağı, motor yağı moleküler yapısı bir birine eşit, kül oranı düşük, yüksek [&hellip]

Aracı kullanmasanız da bakım yaptırın

Lider Oto Teknik Servis Yöneticisi Cafer Güzgü, araçların kullanılmasa da bakım yaptırılması gerektiğini söyledi

Lider Oto Teknik Servis Yöneticisi Cafer Güzgü, araç sürücülerinin bakım konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Güzgü, “Neden aracınızı kullanmasınız da her yıl bakım yaptırmanız gerekiyor? İlk nedenlerden birisi motor yağı, motor yağı moleküler yapısı bir birine eşit, kül oranı düşük, yüksek sıcaklığa dayanıklı ve araç üreticisinin tavsiye ettiği motor yağı kullanılmalıdır. Piyasada düşük kalite de ucuz yağlar bulunabilmektedir, periyodik bakım paketinde en yüksek rakamı da tutan yağ fiyatıdır. Ucuz yağ periyodik bakım fiyatını düşürür ancak aracınız da çok ciddi zararlara yol açabilir, günümüz araçları katalizatör ve dizel partikül filitresine sahip son derece teknolojik araçlardır. Bunlar egzoz dan çıkan gazların çevreye zarar vermesini önleyen sistemlerdir. Bu nedenle periyodik bakım deyip geçmemek gerekir, konusunda uzman servislerden alınan hizmetin ve yapılan işleminde garantisini satın alarak bu hizmeti almanızı öneririm” dedi.
KLİMAYA DİKKAT EDİN
Güzgü, araçların klimalarının da kontrolden geçirilmesi gerektiğini hatırlatarak “Araçlarda yaz kış kullanılan klimanın Lejyoner hastalığına neden olduğu bilinmektedir. Klima içerisinde oluşan nemli ortam legionella pneumophila dediğimiz bakteri türünün çoğalması için uygun ortamdır. Suyun havaya saçılması sırasında, solunum yoluyla akciğerlere girerek akciğer enfeksiyonlarına neden olduğu ve hastalığın ölümcül olduğu bilinmektedir. Bu nedenle araçlarda kullanılan klimaların bakterilerinin yok edilmesi için yılda en az bir defa dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Bizim için insan hayatı hiçbir şeyin üstünde değildir. Biz klima dezenfekte uygulamasını başlattık” ifadelerini kullandı.
EMİSYON ÖLÇÜMLERİ DE GEREKLİ
Egzoz gazı emisyon ölçümlerinin de önemine dikkat çeken Güzgü, şöyle devam etti:
“Taşıt sahibi, egzoz gazı emisyon ölçüm pulunun ilgili bölümüne yapıştırıldığı motorlu taşıt egzoz emisyon ruhsatını taşıtında bulundurmak ve istenildiğinde denetim yetkilisine ibraz etmek zorundadır. Yapılan denetimlerde, egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılmadığı ve/veya egzoz gazı emisyon ölçüm sonuçlarının yönetmelikte belirlenen sınır değerlere aykırı emisyona sebep olduğunun tespiti halinde, taşıt sahibine Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre idari para cezası verilir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme