• Haberler
  • Genel
  • Araç satışları İGM'de fikir ayrılığı oluşturdu

Araç satışları İGM'de fikir ayrılığı oluşturdu

İGM Haziran ayı toplantıları dün tamamlandı. Toplantıda belediye tüzel kişiliği düşen beldelerdeki araç satışlarına yönelik AK Parti ve MHP grubu arasında farklı yaklaşımlar görüşüldü İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının beşinci ve sonuncu birleşimini dün tamamladı. Toplantının ilk bölümüne Meclis Başkanı Salih Sel, ikinci bölümüne Meclis Birinci Başkan Vekili Selçuk Çirkin başkanlık etti.KİRA SÜRESİNİ KOMİSYONLAR [&hellip]

Araç satışları İGM’de fikir ayrılığı oluşturdu

İGM Haziran ayı toplantıları dün tamamlandı. Toplantıda belediye tüzel kişiliği düşen beldelerdeki araç satışlarına yönelik AK Parti ve MHP grubu arasında farklı yaklaşımlar görüşüldü

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının beşinci ve sonuncu birleşimini dün tamamladı. Toplantının ilk bölümüne Meclis Başkanı Salih Sel, ikinci bölümüne Meclis Birinci Başkan Vekili Selçuk Çirkin başkanlık etti.
KİRA SÜRESİNİ
KOMİSYONLAR GÖRÜŞECEK
İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri birimi binasında özel güvenlik çalıştırılabilmesi için meclis kararına ihtiyaç duyulduğu açıklandı. Sultandağı ilçesi Yakasenek köyünden bir ton kapasiteli soğuk hava deposunun İl Özel İdaresine tescil edildiği, depo kiracısının 10 yıl uzatılması talebi ilgili komisyonlarda görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
ÇİĞİLTEPE’DE TESİS PLANI ONAYLANDI
Toplantı ihtisas komisyonlarından gelen raporların okunmasıyla devam etti. Sandıklı ilçesine bağlı Çiğiltepe köyünde yer alan Karapınar mevkiinde mülkiyeti Mehmet Halıpınar’a ait 10 bin 882,04 metrekarelik taşınmaz üzerinde dinlenme tessi satış ofisi amaçlı 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve bir paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin İl Özel İdaresi İmar Planı İnceleme komisyonunca incelendiği belirtildi. İmar planı ve eklerinin onay isteğini uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon kararı oybirliği ile kabul edildi.
TADİLAT, TAMİRAT BAKIM YAPILACAK
Sinanpaşa ilçesinin Ayvalık köyündeki foseptik çukurunun çalışmayıp kanalizasyonun yollara akması nedeniyle gereğinin dairesince incelenip yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık, Çevre ve Sağlık komisyonları raporları kabul edildi. Aynı ilçenin Boyalı köyünde bulunan eski sağlık ocağına tadilat yapılması isteğininin KHGB tarafından değerlendirilmesini uygun gören rapor kabul edildi. Kızılören ilçesi Gülyazı köyünde bulunan Hacı Eyüp Baba türbesi bakım ve onarım isteğini uygun gören Kültür Turizm ve Sosyal İşler komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi.
“FELAKET MADENCİLİĞİN
KADERİ DEĞİL”
Toplantıda gündem dışı söz alan MHP merkez üyesi Haydar Serdaroğlu, Soma ilçesinde yaşanan maden kazası sonrası sektörün durumuna yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ölümün madencilerin alın yazısı olmadığını belirten Serdaroğlu şöyle konuştu: “Ölümle sonuçlanan Soma felaketi madencilik mesleğinin bir gereği değildir. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler ivedilikle alınmalıdır. Elim olayın ardından bir takım soruşturma ve araştırmalar elbet yapılıyor. Ancak bunun sebeplerini, anlamak için raporları beklemeye gerek yoktur. İki gün boyunca madende kaç işçi olduğu tespit edilemediği gibi, normalde madende kaç işçinin çalıştığını anlamak için kullanılan lambaların üstünde numara olması gerekirken bu kadar basit bir önlemin bile alınmadığı görülmektedir.”
SATIŞ KİRALAMA KULLANIM AYRILMALI
Köye dönüştürülen Belediylelere ait araçlarda Özel İdare’nin ihtiyacı dışında kalanların satışını uygun gören 8 komisyonun raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Bu maddenin oylanması sırasında MHP grubunda komisyon üyelerinin komisyon toplantısında ve meclisteki oylama sırasında farklı biçimde oy kullandıkları belirtildi. Konu hakkında söz alan Emirdağ MHP üyesi Recep Çevik, köye dönüştürülen 47 Belediyenin taşıtları konusunda fikrini açıkladı. İyi ve kötünün aynı tepsi içinde sunulduğunu, bu durumun kendilerini muhalefet olarak çalışmalara katkı vermekten alıkoyduğunu söyleyen Çevik; “Bu tablo bizleri tamamen ret oyu kullanmaya yöneltmektedir. Örneğin akaryakıt satış istasyonlarının satışı ya da kiralanması oylamasında olduğu gibi. Ben Belediyesi kapanan bir Belediye Başkanı olarak orada hizmetleri durdurulan istasyonun bir an önce kiralanmasından yanayım. Satışla kiralanması konusunun aynı madde ile gündeme getirilmesi neticesinde ret vermek durumunda kalıyoruz. Taşıtlarla ilgili olarak 27 hizmet noktası oluşturuldu. Kapanan belediyelerden uygun olan taşıtlar mutlaka alınmalı. Bunu onaylamak istiyoruz. Ama satışla ilgili konuda yan yana gelince satışa ret vermek istiyoruz. Belde insanlarının vergileriyle alınan mallarının satılmasını doğru bulmuyoruz.” diye konuştu.
DAYI: KONU SUİSTİMAL EDİLİYOR
Bolvadin AK Parti üyesi Ömer Dayı, araç satışları ile ilgili söz alarak konunun bazı noktalarda istismar edildiğini ileri sürdü. Kapatılan beldelerde 489 adet araçların olduğunu ifade eden Dayı şöyle konuştu: “Araç kullanımları ile ilgili vali yardımcısı başkanlığında komisyon kurularak çalışma yapıldı. 489 Araçtan 203’nün mevcut köylerin kullanımına bırakma kararı verildi. 286 Araç kaldı. Bu araçların kullanımına yönelik yapılan çalışmada; Kapatılan beldelerin yerine oluşturulacak hizmet noktalarına en az 4 araç bırakılacak. 27 Nokta düşündüğümüzde yaklaşık 110 araç yapıyor. 200 Tanesi bırakıldı. 110 Tane de bırakılınca 300 küsur yapıyor. Yine Özel İdaremizin ihtiyaç bulduğu yerlere artı çalışmalar yapılıyor. Ondan sonra kalan araçların fiilen kullanılması mümkün değil. Arkadaşımız vergilerle alınan araçların satışa sunulmasından şikayetçi. Şu anda kanalizasyonu olmayan beldeler var. Yüz bin kilometre yol yapıp da kullanılamayacak makam araçları var. Bunlar gerçeklere uymuyor. Biz gayri faal ve kullanılamayacak araçların satışını istiyoruz. Kararı verirken popilist karar vermeden ihtiyaçları gözetmeliyiz.”
KARAGÖZ: KONU ÖNÜMÜZE NET GELMELİ
MHP Merkez üyesi Mehmet Karagöz, araç satışları ile ilgili olarak konunun önlerine netleşmiş şekilde gelmediği için kafa karışıklığının oluşabileceğine dikkat çekti. İGM Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşimi 7 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme