• Haberler
  • Genel
  • Arabuluculuk, mahkemelerin yükünü azaltacak – Kocatepe Gazetesi

Arabuluculuk, mahkemelerin yükünü azaltacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi “Arabuluculuk Eğitim Programı” düzenledi. Programın sertifika töreninde arabulucuk kavramının, mahkemelerin yükünü azaltacağı belirtildi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi “Arabuluculuk Eğitim Programı”nın sertifa töreni gerçekleştirildi. AKÜ Hukuk Fakültesi’nde yapılan törende, eğitim alan 17 avukata sertifikaları takdim edildi. Törene Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. [&hellip]

Arabuluculuk, mahkemelerin yükünü azaltacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi “Arabuluculuk Eğitim Programı” düzenledi. Programın sertifika töreninde arabulucuk kavramının, mahkemelerin yükünü azaltacağı belirtildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi “Arabuluculuk Eğitim Programı”nın sertifa töreni gerçekleştirildi. AKÜ Hukuk Fakültesi’nde yapılan törende, eğitim alan 17 avukata sertifikaları takdim edildi. Törene Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, AKÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri, eğitim veren öğretim elemanları ve eğitimlerini bitiren avukatlar katıldı.
Törende ilk konuşmayı AKÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı yaptı. Prof. Dr. Bayraklı, “Öncelikli olarak bu eğitimin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Fakültemiz anlamlı bir çalışmaya imza atmış oldu. Uyuşmazlıkların arabuluculuk ile çözülmesi için bu programda yer alan üniversitemizin değerli bilim adamlarına da teşekkür ederim. Lisans eğitimi için henüz öğrenci almadan böyle bir eğitim vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah sınavlarınızı da geçersiniz ve arabuluculuğa hak kazanırsınız. Hepinize şimdiden hayırlı olsun” dedi ve arabuluculuk merciinin dava yüklerinin azaltılması, problemlerin daha barışçıl yöntemlerle çözümlenmesi noktasında da çok önemli olduğunu belirtti.
15 BİN HUKUK MEZUNU OLACAK
Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ise arabuluculuğun mantığında çatışmanın değil, uzlaşmanın olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, “Baromuzdan ciddi sayılabilecek bir katılımla bu eğitim gerçekleşti. İnşallah hepiniz başarılı olursunuz. Arabuluculuk ile ilgili kanun çalışmalarında başından beri aktif olarak bulunuyoruz. İlk çalışmalarda hukuk fakültesi mezunu olmak aranmaksızın, lisans diploması olan herkesin arabuluculuk için başvurabilmesi esas alınmıştı. Ancak bu duruma çok şiddetli bir muhalefet yükseldi. Bu sene itibariyle 15 bin hukuk fakültesi mezunumuz olacak. İş kaygılarını göz önünde bulunduracak olursak, bunun haksız bir karşı çıkış olmadığını söyleyebiliriz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Arabuluculuk
nedir?
Arabuluculuk kamu düzenini ilgilendirmeyen özel hukuk uyuşmazlıklarının mahkeme dışında çözümünü öneren, alternatif bir çözüm yöntemi olarak tanımlanıyor.

Bakmadan Geçme