• Haberler
  • Genel
  • Arabaşılı, tel helvalı gece – Kocatepe Gazetesi

Arabaşılı, tel helvalı gece – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, Afyonkarahisar Konağı’nda farklı bir etkinliğe imza attı. Dernek yöneticileri ile il protokolünün bir araya geldiği etkinlikte Afyon’a özgü arabaşı yenildi, tel helva çekildi Afyonkarahisar’da bir süredir faaliyet gösteren Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, kentin kültür birikimiyle de marka kent olma yolunda ilerlemesi için çaba sarf ediyor. Dernek yöneticileri, bu çerçevede Afyonkarahisar’a özgü [&hellip]

Arabaşılı, tel helvalı gece

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, Afyonkarahisar Konağı’nda farklı bir etkinliğe imza attı. Dernek yöneticileri ile il protokolünün bir araya geldiği etkinlikte Afyon’a özgü arabaşı yenildi, tel helva çekildi

Afyonkarahisar’da bir süredir faaliyet gösteren Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, kentin kültür birikimiyle de marka kent olma yolunda ilerlemesi için çaba sarf ediyor. Dernek yöneticileri, bu çerçevede Afyonkarahisar’a özgü arabaşı ve tel helva kültürünü tanıtmak amacıyla bir gece düzenledi.
Yoğun katılım oldu
Afyonkarahisar Konağı’nda düzenlenen etkinliğe Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler katıldı.
İlçelerde de
yapılabilir
Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Başkanı Önder Çelik’in konuşmasının ardından Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Yağmur, etkinlikle ilgili bilgi verdi. Yağmur, bu tür etkinliklerin ilçelerde de yapılabileceğini kaydetti.
Protokol sofrada
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Altınkaya ile 85 yaşındaki Ahmet Hasçelik’in arabaşı yemeğini anlatmasından sonra protokol üyeleri arabaşı sofrasına oturdu.
Arabaşı yemeğini yeme tekniğini uygulamaya çalışan protokol üyeleri, neşeli dakikalar yaşadı.
Gecenin son faaliyeti ise tel helva çekimi oldu. Protokol üyeleri, tel helvayı çekmeye çalışırken bir hayli zorlandılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme