• Haberler
  • Eğitim
  • AÖF Öğrencileri Dikkat! Kayıt Yenileme İçin Geri Sayım Başladı!

AÖF Öğrencileri Dikkat! Kayıt Yenileme İçin Geri Sayım Başladı!

Türkiye'nin en çok öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi'nde bulunan Açıköğretim Fakültesi için önemli süreç başladı. Yüzbinlerce öğrenciye uzaktan eğitim imkânı veren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde kayıt yenileme süreci başladı. Kayıt yenileme nasıl yapılacak ve son gün ne zaman? Güz dönemi sınav tarihleri ne zaman? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2024 – 2025 eğitim – öğretim yılı için kayıt yenileme tarihleri açıklandı. Öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini 7 Ekim 2024 Pazartesi ile 18 Ekim 2024 Cuma tarihleri arasında yapabilecek. Toplamda 12 gün sürecek olan bu süreçte öğrenciler, kayıtlarını online olarak yenileyebilecekler. Kayıt yenileme işlemini bu dönem “yeni kayıt” olan öğrenciler yapmayacak.

Kayıt yenileme ücretleri ise bin 900 TL ile iki bin 400 TL arasında seçilecek ders sayısına göre belirlenecektir.

KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme işlemleri, e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi kullanılarak aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden Ders Ekle/Sil butonuyla yapılacak. Öğrenciler, en fazla 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde toplamda 10 ders seçebilecekler. Kayıt yenileme işleminde fakülte tarafından otomatik ders ataması yapılmayacak. 

GÜZ DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Kayıt yenileme işlemlerinden sonra öğrencileri ilgilendiren bir diğer konu ise sınav tarihleri. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne güz dönemi ara sınavı 7 – 8 Aralık 2024, güz dönemi dönem sonu sınavı ise 18 – 19 Ocak 2025 tarihlerinde düzenlenecek.
Üniversite mezunu olmak isteyen binlerce kişinin tercih ettiği Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde öğrencilerin, belirtilen tarihler arasında işlemlerini tamamlaması önem arz ediyo

Bakmadan Geçme