• Haberler
  • Genel
  • Antirikotta Allah yazısı – Kocatepe Gazetesi

Antirikotta Allah yazısı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da bir kasap tezgaha satmak için koyduğu antirikot adı verilen dananın sırt bölgesinden alınan etin üstünde Arapça Allah yazısının olduğunu görünce gözlerine inanamadı Afyonkarahisar'da 43 yıldır kasaplık mesleği ile uğraşan 52 yaşındaki Salih Koçkan, müşterilerine satmak için tezgahına koyduğu et parçasında Allah yazdığını görünce çok şaşırdı. Kıyma çektirmek için bekleyen bir müşterisinin uyarısı ile yazıyı [&hellip]

Antirikotta Allah yazısı

Afyonkarahisar’da bir kasap tezgaha satmak için koyduğu antirikot adı verilen dananın sırt bölgesinden alınan etin üstünde Arapça Allah yazısının olduğunu görünce gözlerine inanamadı

Afyonkarahisar’da 43 yıldır kasaplık mesleği ile uğraşan 52 yaşındaki Salih Koçkan, müşterilerine satmak için tezgahına koyduğu et parçasında Allah yazdığını görünce çok şaşırdı. Kıyma çektirmek için bekleyen bir müşterisinin uyarısı ile yazıyı fark ettiğini belirten Koçkan, meslek hayatında ilk defa böyle bir olaya şahit olduğunu söyledi.
Koçkan, “Yıllardır kasaplık yapıyorum. Böyle bir olaya ilk defa şahit oldum. Bir müşterimizin fark etmesi ile haberimiz oldu. Dananın sırt bölgesinden alınan et parçası bu antirikot denilen bölgesi. Durumu fark edince bir din görevlisi arkadaşımızı çağırdık ve sorduk. O da Arapça yazı ile Allah yazdığını söyledi. Allahın işi işte” dedi.
Et üzerindeki Allah yazısı ise kasap dükkanına gelen müşteriler tarafından da büyük ilgi ile karşılandı.
Et parçasını kıyma çektirmeyecekleri ve satmayacaklarını belirten Koçkan, besmele çekip kendilerinin tüketeceğini ifade etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme