Antique Art Gallery Kafe'de ilk kitap mezatı bu akşam

Kurban Bayramı öncesi hizmete giren Ottoman Antique Art Gallery Kafe'de ilk kitap mezatı bu akşam yapılacak Akmescit Mahallesi, Köprübaşı Caddesi, Banka Sokak No: 3 adresinde bulunan eski Osmanlı Bankası binasında açılan OttomanAntique Art Gallery-Kafe'yi İhsan Soysal oğlu Can Soysal'la birlikte işletiyor. İhsan Sosyal, açılıştan itibaren Afyonkarahisar halkının ilgisi ile karşılaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Soysal, [&hellip]

Kurban Bayramı öncesi hizmete giren Ottoman Antique Art Gallery Kafe’de ilk kitap mezatı bu akşam yapılacak

Haber

Haber

Haber

Akmescit Mahallesi, Köprübaşı Caddesi, Banka Sokak No: 3 adresinde bulunan eski Osmanlı Bankası binasında açılan OttomanAntique Art Gallery-Kafe’yi İhsan Soysal oğlu Can Soysal’la birlikte işletiyor.
İhsan Sosyal, açılıştan itibaren Afyonkarahisar halkının ilgisi ile karşılaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Soysal, “İşletmemizin tanınırlığı artmaya başladıkça ziyaretçi sayımız gün ve gün artacaktır. Tarihi bina 1897 yılında Ermeni ustalar tarafından o zamanın mimarisine uygun yapılmıştır. Uzun yıllar Osmanlı Bankası olarak kullanılan bina banka kapatıldıktan sonra atıl vaziyette kalmış sonrasında da değişik ticari faaliyetlerde bulunulmuştur. 2004 yılında binanın bulunduğu Banka Sokakta yaşanan büyük yangın sonrası binamızla birlikte yaklaşık 13 iş yeri zarar gördü. O yangından sonra binayı şehrimizin tanınmış Yüksek Mimarı Mahmut Ülker Abi devir alarak, restore etti. Bende burayı kendisinden devr alarak bir turizm tesisi olarak düzenleyerek işletmeyi Afyonkarahisar halkımızın hizmetine sundum. Benim asıl işlerimden bir tanesi de antikacılıktır. Bu tarihi binayı da antika müzayedeleri, kitap mezatları, imza günleri, çeşitli paneller, söyleşiler yapmak üzere kullanıma açtık. Aynı zamanda biz burada ayda iki defa eski ‘Yeşilçam Günleri’ olarak etkinlik düzenleyeceğiz. Kafemizin açılışının asıl amacı sanatsal faaliyetler gerçekleştirmektir. Bugün akşam saat 20.00’de ilk kitap mezadımızı gerçekleştireceğiz. 14 Temmuz 2023 Cuma günüde Antika Müzayedemiz var. Bu müzayedemize yaklaşık ilden müzayedeciler katılacaklar.”
>> Hayriye CANER’in Özel Haberi

Bakmadan Geçme