• Haberler
  • Genel
  • Antik yollardan Frig Vadisi'ne – Kocatepe Gazetesi

Antik yollardan Frig Vadisi'ne – Kocatepe Gazetesi

Frig Vadileri Antik yolları açılış programı Eskişehir Yazılıkaya'da gerçekleştirildi. Açılış programına Afyonkarahisar’ı temsilen Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) yürüyüş ve bisiklet ekipleri katıldı. Sabah saatlerinde Afyon'dan hareket eden doğaseverler, Uşak ve Isparta ekipleriyle Oynaş Köyü'nde buluşarak yürüyüşe başladılar. İstanbul, Bursa, Kütahya ve Eskişehir'in yürüyüş ekipleri ise Gerdekkale'den yürüyüşlerine başladılar. Afyon, Isparta ve Uşak ekiplerinin yürüyüşlerine [&hellip]

Antik yollardan Frig Vadisi’ne

Frig Vadileri Antik yolları açılış programı Eskişehir Yazılıkaya’da gerçekleştirildi. Açılış programına Afyonkarahisar’ı temsilen Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) yürüyüş ve bisiklet ekipleri katıldı.

Sabah saatlerinde Afyon’dan hareket eden doğaseverler, Uşak ve Isparta ekipleriyle Oynaş Köyü’nde buluşarak yürüyüşe başladılar. İstanbul, Bursa, Kütahya ve Eskişehir’in yürüyüş ekipleri ise Gerdekkale’den yürüyüşlerine başladılar. Afyon, Isparta ve Uşak ekiplerinin yürüyüşlerine Frig Vadileri Proje Sorumlusu Prof. Dr. Songül Sonal ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Afyon İl temsilcisi Mithat Şener liderlik ettiler. Sonal, bölgenin işaretlemesinin uluslar arası standartlarda yapıldığı bilgisini doğaseverlerle paylaşarak, yürüyüş boyunca bölgeyi tanıttı.
Bunun yanında Afyon bisiklet ekibi Ekip Lideri Osman Çoban öncülüğünde Eskişehir bisiklet ekibiyle Yapıldak’ta buluşarak Yazılıkaya’ya pedal çevirdiler. Tüm sporcular saat 16.30’da Yazılıkaya’da buluşarak Frig Vadileri Antik yolları açılış programına katıldılar. Yürüyüş ve bisiklet ekipleri binlerce yıllık Frig tarihine tanıklık eden kaya mezarları, yerleşim yerleri ve mağaraları gezerek herkesin bu coğrafyayı mutlaka görmesi gerektiğini söylediler. Tanıtım programına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ile Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kınay katıldılar. Konuşmaların ardından Yazılıkaya’da tüm katılımcılara yemek verildi. Yemeğin esnasında Pan Flüt Sanatçıcı Aydın Yavaş ve ekibi müzik dinletisi sundu. Programda emeği geçenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Bu kapsamda Frig Vadileri Antik yollarının tanıtımına katkı sunan Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mitat Şener’e de bir plaket verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme