ANTİ-DARBE AŞISI TUTTU – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Gençliğe Hitabe' isimli eserini okudu. Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Türk Milletinin darbe kalkışmasına karşı gösterdiği dirençle milli iradeye sahip çıkması sonucu yapılan anti-darbe aşısının tuttuğunu söyledi. Özdemir, bundan sonra en az 50 yıl kimsenin darbe kalkışmasına cesaret edemeyeceğini kaydetti. Verilen salanın ve ezanın okunması [&hellip]

AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Necip Fazıl Kısakürek’in “Gençliğe Hitabe” isimli eserini okudu. Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Türk Milletinin darbe kalkışmasına karşı gösterdiği dirençle milli iradeye sahip çıkması sonucu yapılan anti-darbe aşısının tuttuğunu söyledi. Özdemir, bundan sonra en az 50 yıl kimsenin darbe kalkışmasına cesaret edemeyeceğini kaydetti. Verilen salanın ve ezanın okunması akabinde topluca yatsı namazı kılındı.
BAŞKOMUTAN’IN
DAVETİ KARŞILIK GÖRDÜ
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarihinde ki en büyük ihanetlerden birini 15 Temmuz 2016 gecesinde gerçekleşen kalkışma ile yaşadığını belirtti. Kalkışmanın Türk Milleti ve idarenin şanlı direnişi ile akamete uğradığını kaydeden Solak; “Bu teröristçe kalkışma kendi vatandaşına silah doğrultacak kadar gözü dönmüş bir paralel çetenin tarihte emsali görülmemiş büyük bir ihanetidir. Bu ihanet bir yandan milletimize yaşattığı büyük acılarla öte yandan da milletimizin büyük ihanet karşısında gösterdiği emsalsiz direnişle dünya tarihinde yerini almıştır. Aziz milletimiz gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine ilk andan itibaren kendi iradesine sahip çıkmış, bu doğrultuda ülkenin meşru siyasi iktidarına destek olmuş ve büyük bir cesaret ve kararlılık örneği göstererek Cumhurbaşkanımız, Başkomutan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkma davetine büyük bir coşku ile cevap vermiştir” dedi.
MİLLET
GEÇİT VERMEDİ
Türk Milletinin tanklara, mermilere iman dolu göğsü ile karşı koyarak şehadet şerbetini içmesini bildiğini belirten AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi. Bu ihanetin millete yapılabilecek en büyük ihanet olduğunun altını çizen Rektör Solak şöyle konuştu: “Milletin şahsiyetine ve şerefine yapılmış bir ihanettir. Milli iradenin temsil edildiği TBMM’nin bombalanması yine tarihte görülmemiş bir ihanettir. Kurtuluş Savaşı sırasında işgal kuvvetlerinin bile yapamadığını yapan bu sapkın çete milli iradenin merkezi meclisimizi, Cumhurbaşkanlığı külliyesini ve kamu binalarını bombalamış, halkın oyu ile seçilen saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın hayatına kast etmişlerdir. Kısaca bu milletin tüm değerlerine topyekun bir saldırı olmuştur. Ancak milletin azim ve kararlı duruşu bu rezil darbe girişimine asla geçit vermemiştir.” >> Burcu AYDIN’IN Haberi

YAŞASIN BAĞIMSIZ VE BÜYÜK TÜRKİYE

Demokrasi Nöbeti’nde konuşan ve katılımcıları hitabetiyle etkileyen Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türker Göksel, Cumhuriyet Meydanı’nda, Gazeteniz Kocatepe’de yayınlanan ‘Namlusunu millete çeviren tank’ yazısını okudu. Göksel, “Kahraman mı görmek istiyorsunuz? Mehmetçik mi görmek istiyorsunuz? Türk askerini tanımak mı istiyorsunuz? İşte size FETÖ’cü kahpe cuntacıyı alnının tam ortasından vurup tarihe kırk düğüm atan bir aslan: Ömer Halisdemir…Ruhu ve cümlesinin ruhu için el-Fatiha…” dedi. Göksel, konuşmasını “Yaşasın bağımsız ve büyük Türkiye” diyerek bitirdi.

BİR TEK VATANIMIZ VAR

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Gücek, Demokrasi Nöbeti’nde şu ifadeleri kullandı:
“Gün birlik günüdür. Bizim tek bir vatanımız var ve gidecek maalesef hiçbir yerimiz yok. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, sağcısı ve solcusu ile millet olarak bir ve iri şekilde ezanlarımıza sahip çıkma günüdür. Gün at izi ile it izini ayırma vaktidir. Vatanını, Milletini, Bayrağını seven, İslam ahlakını benimseyen asker de bizimdir polis DE bizimdir. Allah onlardan razı olsun, bizler razıyız.”

Bakmadan Geçme