• Haberler
  • Genel
  • Antalya’ya iki bisikletçi gitti – Kocatepe Gazetesi

Antalya’ya iki bisikletçi gitti – Kocatepe Gazetesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Hayvanat Bahçesi'nde düzenlediği 󈨀 Dakika Heyecan Bisiklet Yarışı ve Doğa Şenliği’ büyük heyecana sahne oldu. Yarışmaya Afyon’dan da Aykut Sığındık ile Atalay Yumul katıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Sıra Dışı Bisiklet Sporları (SDS) tarafından organize edilen 󈨀 Dakika Heyecan Bisiklet Yarışı ve Doğa Şenliği’ne Afyonkarahisar!’dan da iki sporcu katıldı. Geçen Pazar günü [&hellip]

Antalya'ya iki bisikletçi gitti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Hayvanat Bahçesi’nde düzenlediği ’60 Dakika Heyecan Bisiklet Yarışı ve Doğa Şenliği’ büyük heyecana sahne oldu. Yarışmaya Afyon’dan da Aykut Sığındık ile Atalay Yumul katıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Sıra Dışı Bisiklet Sporları (SDS) tarafından organize edilen ’60 Dakika Heyecan Bisiklet Yarışı ve Doğa Şenliği’ne Afyonkarahisar!’dan da iki sporcu katıldı. Geçen Pazar günü yapılan şenliğe gitmek için Perşembe günü öğleden sonra bisikletlerle yola çıkan Afyonlu bisiklet sporcuları, ilk gün Sandıklı Hüdayi Kaplıcaları’nda ikamet ettiler. Cuma sabahı tekrar yola çıkan bisikletçiler, Burdur’un Karakent Köyü yakınlarındaki Lisinia Doğa ve Antik Kent Proje Alanı’nda ağırlandılar. Cumartesi sabahı da Antalya’ya ulaşmak üzere yola çıkan bisikletçiler, akşam saat 19.00’da yarışın yapılacağı alana ulaştılar. Yarışa, Türkiye’nin her yerinden 200’e yakın bisikletsever katıldı. Bisiklet grupları, spor kulüpleri ve Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği şenlik, heyecan dolu yarışların yanı sıra bisiklet akrobasi ve off-road araçların gösterilerine sahne oldu.

Yarış Hayvanat Bahçesi’nde yapıldı

Yarışlar, Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı bünyesinde yeni oluşturulan doğa bisikleti parkurunda gerçekleştirildi. Bisiklet sporcuları, zorlu parkuru en iyi dereceyle bitirmek için yarıştı. Yarışlar sırasında meydana gelen küçük çaplı kazalara sağlık ekipleri anında müdahale etti. Dağ bisikleti arazi sürüşü ve olimpik disiplin klasmanı başlıkları altında, çocuk, genç erkekler, büyük erkekler, 30 yaş üzeri erkekler ve bayanlar ile 40 yaş ve üzeri erkekler ve bayanlar olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirilen yarışlar sonunda ilk üçe giren sporculara ödülleri verildi. Yarışmaya katılan tüm sporculara, Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji ekmeği ve meyve suyu dağıtıldı.

Bisikletçiler projeden etkilendiler

Afyonlu bisikletçiler, bisikletlerle çıktıkları zorlu yolda Burdur’da Karakent Köyü yakınlarındaki ve Burdur Gölü’ne sınır olan bir alanda bir gece dinlendiler. Bisikletçiler, bu bölgede Veteriner Hekim Öztürk Sarıca’nın tek başına başlatmış olduğu Lisinia Doğa Anti Kanser Projesine de hayran kaldılar. Bisikletçilerden Aykut Sığındık proje kapsamında yapılan uygulamalara dünyanın her tarafından insanların merak ederek katıldıklarını söyledi. Sığındık projeyle alakalı şöyle konuştu: “Tamamiyle kanser vakalarını önleme projesi olan bu güzel uygulamayı başlatan Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, babasını ve dedesini kanserden kaybetmiş biri. Yakında bulunan köyde de fazlaca kanser vakaları ve ölümleri görülüyor. Bu nedenle de Sarıca, böyle bir peoje hazırlamış. Proje kapsamında kanseri önlemek için gül yetiştiriciliğini, doğal gübreleme, organik tarımsal üretimi geliştirmek için çalışmalar yapıyor. Yine, kendisi doğada yaralanan her türlü kuş ve hayvanın da bakımıyla meşgul oluyor. İyileştirdikten sonra tekrar doğaya salıyor. Böyle bir projeye hem gönüllü hem de sadece proje hakkında bilgi almak için çok sayıda insan da bölgeye geliyor. Bu insanlar, projedeki alanlarda hiçbir ücret ödemeden yeme ve barınma imkanlarından faydalanıyorlar. Herkesin görmesi gereken ve ibret alması gereken bir proje. Yarışmalar da oldukça renkliydi. Biz de Afyonlu bisikletçiler olarak yarışmada memleketimizi temsil ettiğimiz için mutluyuz, gururluyuz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme